Επίσκεψη Θάνου Μωραΐτη στα γραφεία του συλλόγου μας

Τα γραφεία του αγροτικού συλλόγου ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριος Θάνος Mωραΐτης.

Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα μέλη του συλλόγου για θέματα που απασχολούν τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής.

Επισημάναμε στον κύριο Μωραΐτη τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας όπως την πολύ χαμηλή ζήτηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή για την ελιά Καλαμών με αποτέλεσμα πάνω από το 80% του προϊόντος να παραμένει αδιάθετο στις αποθήκες των παραγωγών και τις πολύ χαμηλές τιμές που ισχύουν αυτή τη στιγμή οι οποίες αγγίζουν το κόστος παραγωγής και δυστυχώς δεν διασφαλίζουν την ποιότητα του προϊόντος για τα επόμενα χρόνια.

Αναφερθήκαμε επίσης στις καταστροφικές συνέπειες των πολύ υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων εβδομάδων στην καρπόδεση των ελαιόδεντρων καθώς και στη μη κάλυψη από τον ΕΛΓΑ τέτοιων φαινομένων καθιστώντας έτσι αναγκαία την καταβολή αποζημιώσεων είτε μέσω του προγράμματος De minimis ή μέσω διαφόρων κρατικών ενισχύσεων.

Μιλήσαμε επίσης και για το ΠΟΠ Καλαμάτα και την αναβολή της εκδίκασης στο συμβούλιο της επικρατείας για το Δεκέμβριο καθώς επίσης και την αναγκαιότητα στήριξης και προβολής των προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης ΠΓΕ από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Τονίσαμε στον κύριο Μωραΐτη την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων όσον αφορά τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων.

Από την πλευρά του ο κύριος Μωραΐτης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι σύλλογοι στην ενημέρωση των μελών τους και στην ανάγκη σύστασης ομάδων παραγωγών εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν από διάφορα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πετυχαίνοντας έτσι καλύτερη προώθηση του προϊόντος και σε καλύτερη τιμή αλλά και καλύτερες συμβάσεις με τους προμηθευτές.

Τέλος ο κύριος Μωραΐτης αναφέρθηκε στην υγειονομική κρίση και επεσήμανε την ανάγκη στήριξης από την κυβέρνηση του Αγροτικού εισοδήματος.

Εκ του Δ.Σ. του Συλόγου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here