Γενική συνέλευση συλλόγου του Αγροτικού Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου μας το απόγευμα του Σαββάτου 13/6 η προγραμματισμένη γενική συνέλευση.

Εκτός από τα μέλη του συλλόγου στη συνέλευση παρευρέθηκαν και τους ευχαριστούμε για αυτό ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας κύριος Σπύρος Κοτοπούλης , εκπρόσωποι της ομάδας παραγωγών “ωλένια”, ελαιοπαραγωγοί από το Αγγελόκαστρο ,καθώς επίσης και τοπικοί γεωπόνοι.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του συλλόγου για τις δράσεις και τις επαφές μελών του διοικητικού Συμβουλίου κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας τα οποία πολλαπλασιάστηκαν μετά την υγειονομική κρίση.

Έγινε αναφορά στην έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος για το προϊόν που παράγουμε αλλά και στις πολύ χαμηλές τιμές που ισχύουν αυτή τη στιγμή οι οποίες είναι στα όρια του κόστους και πολλές φορές κάτω από αυτό οδηγώντας τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής σε απόγνωση.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ακούστηκαν διάφορες προτάσεις από τα μέλη και τους παρευρισκόμενους όσον αφορά τον τρόπο αντίδρασης που θα πρέπει να υπάρξει από τον κλάδο μας για κάποιες παραστάσεις διαμαρτυρίας που θα πρέπει να γίνουν μεθοδικά και συντονισμένα σε κρατικούς φορείς αναδεικνύοντας και γνωστοποιώντας έτσι με αυτό τον τρόπο τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν.

Καθίσταται πια ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη η κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και να ενίσχυση επιτέλους και τους ελαιοπαραγωγούς

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου