Ακυρώνει την φετινή χορευτική παράσταση ο Π.Μ.Σ

Μέσα από την σελίδα του στο facebook ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος “Το Αιτωλικό” ανακοινώνει στους φίλους του την ακύρωση της φετινής χορευτικής παράστασης. Διαβάστε παρακάτω την ανάρτηση αναλυτικά:

“Αγαπητοί μας φίλοι,

με λύπη ανακοινωνουμε ότι ακόμα μία καθιερωμένη εκδήλωση θα ακυρωθεί για φέτος.

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό για το Χορευτικό μας Τμήμα να κάνει την ανάλογη προετοιμασία ώστε να παρουσιάσει στο καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων Παραδοσιακούς Χορούς που όλοι αγαπάμε.

Νέο ραντεβού με το Χορευτικό μας Τμήμα και πάλι απο το Σεπτέμβριο λοιπόν, ελπίζοντας πάντα σε ενα πιο υγιές μέλλον!

Στο κανάλι μας στο Youtube προστέθηκε ένα ακόμα βίντεο από μια εξαιρετική μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου μας από το 2013 με τίτλο “‘Οποιος στον κόσμο αγαπά, φτερά στους ώμους βάνει”.

Συμμετείχαν τα Χορευτικά Τμήματα του Πολ. Συλλόγου του Αιτωλικού, του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου και του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «Ο Σκουφάς».

Τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν χορούς από Θράκη, τα Βόρεια Δωδεκάνησα – τις Δυτικές Κυκλάδες, την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, με τη συνοδεία της ορχήστρας του Ηλία Πλαστήρα και τις μαγευτικές φωνές των Σουσάνα Τρυφιάτη και Βίκυ Γεωμπρέ.

Είχαμε επίσης την τιμή να φιλοξενήσουμε έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές της Θράκης, το Βαγγέλη Δημούδη, σε φιλική συμμετοχή.

Στην παράσταση παραβρέθηκε και μια ομάδα Ισπανών χορευτών, από διάφορες πόλεις της Ισπανίας, κυρίως Βάσκοι, οι οποίοι είχαν έρθει στην Ελλάδα για ένα επταήμερο σεμινάριο παραδοσιακών ελληνικών χορών. Η χορευτική ομάδα των Ισπανών έμεινε και μετά το πέρας της παράστασης και γλέντησε με τους χορευτές όλων των Χορευτικών Ομάδων, χορεύοντας και αυτοί στους ελληνικούς μουσικούς σκοπούς.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση και πριν την έναρξη της παράστασης τιμήθηκε ο εκπαιδευτικός, λαογράφος και δάσκαλος χορού Γιώργος Κομζιάς, αναγνωρίζοντας το πολύχρονο, κοπιαστικό και σημαντικό του έργο και την συνολική προσφορά του στον Πολιτιστικό Σύλλογο, στον οποίο υπήρξε και πρόεδρος για πολλά χρόνια. Η διδακτική και παιδαγωγική του επάρκεια στον τομέα του χορού, που κατά κοινή ομολογία όλων, συνεχίζει εξαίρετα, να αποτελεί το απαραίτητο εκείνο στοιχείο που χρειάζεται ένας τέτοιος Σύλλογος για να λειτουργήσει ένα άψογο χορευτικό τμήμα, το οποίο με τη δική του καθοδήγηση ταξίδεψε σε πολλές περιοχές της χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό με κορυφαία στιγμή την εμφάνισή του στο Ηρώδειο, κάτω από την Ακρόπολη, αναδεικνύοντας την πόλη μας και τον πολιτισμό της. Χαρισματικό του γνώρισμα, είναι όχι μόνο η γνώση της τέχνης του χορού και η επιστημονική προσέγγιση της Λαογραφίας, με το ανάλογο συγγραφικό του έργο, αλλά και η ικανότητά του να μεταλαμπαδεύει την συλλογική και ομαδική πρακτική σε όλους εμάς. Ο Γιώργος Κομζιάς ευχαριστώντας για την ιδιαίτερη τιμή, δέχτηκε ένα αναμνηστικό δώρο, δυο κούκλες με χειροποίητες παραδοσιακές φορεσιές, από το ΔΣ του Συλλόγου, τα μέλη του χορευτικού αλλά και τα μέλη των υπόλοιπων τμημάτων του Συλλόγου.”

etoliko.gr