Δημαρχειο Μεσολογγιου

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του γνωστού δημοτικού συμβούλου για το έργο κατασκευής Δικτύων Αποχέτευσης Ομβρίων Υδάτων σε Βίγλα – Άγιο Δημήτριο και Καλλονή παραθέτουμε τα εξής:

Επι της ουσίας:

Η απόφαση 190/2020 της Οικονομικής Επιτροπής δεν αφορά το έργο κατασκευής Δικτύων Αποχέτευσης Ομβρίων Υδάτων σε Βίγλα – Άγιο Δημήτριο και Καλλονή προϋπολογισθέντος κόστους 3.183.365 €

Η απόφαση 190/2020 αφορά τον διαγωνισμό με διαπραγμάτευση για την εκπόνηση των μελετών ύψους 40.000 € (μαζί με το ΦΠΑ) που πρέπει να ολοκληρωθούν σε πρώτη φάση για την υλοποίηση των δύο αυτών μεγάλων έργων σε περιοχές που πλήττονται από πλημμυρικά φαινόμενα. Την Βίγλα – Άγιο Δημήτριο και την Καλλονή.

Σε ότι αφορά την διαδικασία δημοπράτησης των μελετών (και όχι του έργου) με διαπραγμάτευση επιλέχθηκε η ταχύτερη διαδικασία για να μην χαθεί το δεσμευμένο ποσό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιλέξαμε την ταχύτητα και την ευελιξία εντάσσοντας μελέτες με τιμές άκρως συμφέρουσες ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα τα μεγάλα έργα υποδομών.

Επί των σχολίων:

Ο ενδεδυμένος με την μανδύα του δημόσιου κατήγορου κ. Παπαδόπουλος δεν γνώριζε το περιεχόμενο της απόφασης; Όφειλε να το γνωρίζει …Εκτέθηκε!

Μήπως ενώ το γνώριζε, σκοπίμως το παραποίησε; Υπέπεσε στην άδικη πράξη της παραπλάνησης και εξαπάτησης!! Όπως και να’ χει καλείται να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Και να αποφασίσει σε τι μήκος κύματος θα κινείται. Αυτό της γόνιμης αντιπολίτευσης και της καλόπιστης κριτικής ή το άλλο των υπονοούμενων, της παραπληροφόρησης και της ισοπέδωσης.

Μήπως συνειδητά ή ασυναίσθητα συνεχίζει το ίδιο τροπάρι του αδιακρίτως; Ας μάθει ότι τα πράγματα στο δήμο μας άλλαξαν και ας προσαρμοστεί στις ανάγκες του ρόλου του μήπως και κάποια στιγμή αποκτήσει χρησιμότητα ο λόγος του.

Διότι η νέα Δημοτική αρχή πορεύεται και θα πορεύεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών ΚΑΙ ΜΟΝΟ και οι τακτικές με υπονοούμενα και λάσπες δεν την αγγίζουν.

Ναι στο δημόσιο διάλογο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά με επιχειρήματα και ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Για να πάει καμιά φορά ο τόπος μπροστά!

Εκ του Δήμου Μεσολογγίου