Αθώες κρίθηκαν οι δύο γυναίκες που πριν από πέντε περίπου χρόνια κατηγορήθηκαν από έναν ιερέα για ληστεία σε βάρος του.

Οι πρωταγωνιστές είναι από τη Ναύπακτο αλλά το συμβάν έγινε στο Μεσολόγγι και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Φοινικιάς στον δρόμο Μεσολογγίου –Αιτωλικού, όταν γύρω στα μεσάνυχτα της 20ης Οκτωβρίου, διερχόμενοι εντόπισαν τον πρώην πλέον ιερέα να κινείται γυμνός στον δρόμο και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει τότε ο 65χρονος πρώην ιερέας, είχε πάει με τις δυο γυναίκες  με το αυτοκίνητό τους στην ερημική περιοχή και κατά την διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων μέσα στο αυτοκίνητο, εμφανίστηκε κάποιος άγνωστός και του άρπαξε τα ρούχα και ότι άλλο είχε πάνω του και τον άφησε στην ερημιά γυμνό, μόνο με τα παπούτσια. Σύμφωνα με τον 65χρονο, ο άγνωστος εξαφανίστηκε μαζί με τις δυο γυναίκες. 

Μετά την καταγγελία του πρώην ιερέα, οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Μεσολογγίου. Ωστόσο αρνήθηκαν την κατηγορία για ληστεία και έκαναν μήνυση στον ιερέα για απόπειρα βιασμού. Μάλιστα οι πληροφορίες έλεγαν ότι στην όλη υπόθεση υπήρχαν και ερωτικά βοηθήματα τα οποία μάλιστα παραδόθηκαν, μαζί με τα ρούχα του παπά, στην Μητρόπολη Ναυπάκτου, που φυσικά δεν τα παρέλαβε.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο η κατηγορία που είχε αποδοθεί στις δυο γυναίκες ήταν ληστεία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του ιερέα. Ωστόσο η δεύτερη κατηγορία αποσύρθηκε με πρωτοβουλία του φερόμενου ως θύματος και οι τότε κατηγορούμενες καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή, μόνο για το πρώτο αδίκημα.  Έτσι έκαναν έφεση και σήμερα βρέθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο, όπου αθωώθηκαν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του agriniopress, οι δυο γυναίκες είχαν ισχυριστεί ότι στόχος τους δεν ήταν η ληστεία, αφού άλλωστε η οικονομική τους κατάσταση ήταν καλή, αλλά να προσβάλλουν και να γελοιοποιήσουν τον πρώην ιερέα δεδομένου ότι πολιορκούσε πολύ στενά την μια από αυτές και με αυτό τον τρόπο ήθελαν να απαλλαγούν από εκείνον.

Πηγή: aixmi-news.gr