Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Σταμνά για πυρκαγιά στο Αρχοντικό Κατσωτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 και μισή και στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία οχήματα της Υπηρεσίας. Το οίκημα αν και ακατοίκητο είχε στο εσωτερικό του πολλά κειμήλια, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις τρεις, ενώ στο σημείο παραμένουν ακόμη οχήματα της Πυροσβεστικής. Δεν κινδύνευσε κάποιο άλλο οίκημα, ούτε ανθρώπινη ζωή χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών.

Για το συμβάν έχουν ξεκινήσει έρευνες, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Το οίκημα έχει ιδιαίτερη αξία για τη Σταμνά καθώς ανήκει στην οικογένεια του αείμνηστου πολιτικού και στρατιωτικού Παυσανία Κατσώτα, ο οποίος είχε διατελέσει και Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Παυσανίας Κατσώτας είχε τιμηθεί από τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ και τον Βασιλέα Παύλο με τον Ανώτερο ταξιάρχη του Γεωργίου, και του Φοίνικα μετά ξιφών, το χρυσό αριστείο ανδρείας δύο φορές και τον πολεμικό Σταυρό τέσσερις φορές καθώς και με πολλά συμμαχικά. Είχε συμμετάσχει στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940 καθώς και στη μάχη του Ελ Αλαμέιν ως διοικητής της 1ης ελληνικής ταξιαρχίας.

Πηγή: agriniopress.gr