Χθες μέσα από το προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο τοπικός σύμβουλος Αιτωλικού και πρώην πρόεδρος Αιτωλικού, Γιώργος Γένδουλας, ενημέρωσε τους συμπολίτες του ότι τα δέντρα στο δασάκι του Αιτωλικού, το οποίο είναι στην νοτιά πλευρά του νησιού απέναντι από το Μουσείο Χαρακτικής Βάσως Κατράκη, έχουν προσβληθεί από έντομα.

Ο ίδιος πήγε δείγματα των φύλλων των δέντρων στο γεωπόνο Γιάννη Καραγιάννη, όπου τον ενημέρωσε ότι τα έντομα που έχουν προσβάλει τους βλαστούς των ευκαλύπτων είναι κοκοειδή και ανήκουν στο γένος Ceroplastes.

Στην ανάρτηση του τοποθετήθηκε και η γεωπόνος Βασιλική Στέφου επιβεβαιώνοντας την γνωμάτευση του συναδέρφου της και επεσήμανε ότι πρέπει να ειδοποιηθεί η υπηρεσία πράσινου του δήμου.

Επίσης, ο κύριος Γένδουλας υποσχέθηκε ότι σήμερα το πρωί θα πήγαινε στην υπηρεσία πράσινου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ώστε να ενημερώσει για το πρόβλημα και για την επίλυση του.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, από την υπηρεσία πράσινου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Αιτωλικού θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να συνεχίσουν να υπάρχουν τα ευκάλυπτα στο δασάκι του νησιού μας.

Τέλος, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και θα περιμένουμε από την Πρόεδρο του Αιτωλικού, η οποία έχει τελειώσει γεωπονικό τμήμα στην Άρτα και είναι γνωστής του αντικειμένου να μεριμνήσει άμεσα. Όνειρο μας είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να διαμορφωθεί ανάλογα με την περιοχή και το Δασάκι ώστε να αλλάξει προς το καλύτερη η εικόνα του.

etoliko.gr