Μεγάλες επιτυχίες για το Σύλλογο μας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 που διεξήχθη στο Παμπελοννησιακό Στάδιο στη Πάτρα το περασμένο Σάββατο 4/7.

Θρίαμβος για την αθλήτρια μας Λυκούδη Ανδριάνα, η οποία κατέκτησε τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στα 100μ με χρόνο 12.67 sec και τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στα 200μ με χρόνο 26.37 sec. Οι επιδόσεις αυτές είναι μέσα στις καλύτερες της Ελλάδας σε αυτή τη κατηγορία (Κ18) και αυτόματα δίνουν τη πρόκριση στην Ανδριάνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Λάρισα στις 25/26 Ιουλίου.

Και οι υπόλοιποι αθλητές-αθλήτριες μας που αγωνίστηκαν σε αυτούς τους αγώνες τα πήγαν πολύ καλά. Η Σκαρμούτσου Εύη και η Αντωνοπούλου Σωτηρία έτρεξαν στα 400μ, ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό αγώνισμα, και κατετάγησαν στην 9η και 10η θέση με χρόνους 70 sec και 71sec αντίστοιχα.

Ο μικρότερος αθλητής μας Ράπτης Άγγελος (γεννηθείς το 2006) έτρεξε για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 1500μ και κατετάγη 11ος επί συνόλου 16 αθλητών (κυρίως μεγαλύτερων παιδιών) με χρόνο 4 min και 52 sec. Η επίδοση αυτή είναι πολύ καλή για την ηλικία του και μας κάνει αισιόδοξους για το αθλητικό του μέλλον.
Οι παραπάνω αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 24 σωματεία της Πελοποννήσου, Ιόνιων νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Σύλλογος μας με τη παρουσία του και τις επιτυχίες του και σε αυτό το πρωτάθλημα δείχνει τη μεγάλη του προσπάθεια για την άνοδο του Στίβου στη πόλη μας. Έχοντας ήδη 2 αθλητές μας (τη Λυκούδη Ανδριάνα και το Ράπτη Άγγελο) να έχουν προκριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και άλλους με μικρότερες διακρίσεις αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί ώστε το στάδιο μας να αποκτήσει επιτέλους ταρτάν , χώρους αλμάτων και ρίψεων με αντίστοιχα στιβικά όργανα όπως συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Για όσους ίσως το αγνοούν το χωμάτινο ταρτάν (κάρβουνο) είναι ο τελευταίος δυστυχώς στίβος σε πρωτεύουσα νομού της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που καταβάλλουν όλο το χρόνο και τις διακρίσεις που προσφέρουν στο Σύλλογο και στη πόλη μας και ευχόμαστε πάντα υγεία και πρόοδο στον αθλητισμό και στη ζωή τους.

Εκ της Διοικήσεως