Με χαρά την προηγούμενη εβδομάδα οι Δημότες της πόλης μας είδαν να φωταγωγείται η βόρεια πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα της Περιμετρικής (Επαρχιακή οδός Αιτωλικού – Αστακού) μετά την αντικατάσταση και εκσυχρονισμό των σωμάτων φωτισμού με λάμπες τεχνολογίας LED.

Ωστόσο η καλή εικόνα της περιμετρικής δεν συνεχίζει και στους υπόλοιπους δρόμους της πόλης. Κεντρικούς και μη. Ένα γρήγορο οδοιπορικό και λίγες φωτογραφίες καταδεικνύουν το πρόβλημα που στα μάτια μας μοιάζει μεγάλο.

Ας πάμε λοιπόν μια βόλτα…

Η κάτω πλευρά της περιμετρικής, ή γνωστή και ως Λεωφόρος Κορυσχάδων.

Προχωρώντας στα “γιοφύρια” θα δεις μια λάμπα που μόνιμα “κάνει ματιές”. Ειλικρινά, προσωπικά, δεν θυμάμαι πότε το παρατήρησα πρώτη φορά. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ηλεκτρολογικό πρόβλημα ή αν χρειάζεται μια απλή αντικατάσταση του λαμπτήρα φωτισμού.

Λίγα μέτρα παρακάτω…

Στα δεξιά, προς τη μεριά της Μπούκας θα δεις αυτό:

Στα αριστερά, μπροστά από κατάστημα γνωστής αλυσίδας λιανικής πώλησης τροφίμων θα δεις αυτό:

Στο τέλος της γέφυρα στο ύψος της πολυκατοικίας του Φούντα, η ίδια εικόνα.

300-400 μέτρα παρακάτω…

Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει “φάτσα” τουλάχιστον 50 μέτρα. Παρόλα αυτά δεν φωτίζεται καθόλου.

Στο δε γήπεδο, οι λάμπες δεν είναι απλά καμένες, οι περισσότεροι φανοί είναι κατεστραμμένοι.

Η συγκεκριμένη μεριά έχει γίνει στέκι συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού.

Πάμε και μια βόλτα απ’ τον Σταθμό;

Εδώ όπως φαίνεται δεν υπάρχει φωτισμός έως εκεί που πάει το μάτι. Μέχρι την περιοχή του Αη Γιάννη δεν υπάρχει ούτε μια κολόνα που να φωτίζει τη δεξιά πλευρά του δρόμου!

Κάπου εδώ να αναφερθεί ότι στο κομμάτι της νέας ανάπλασης στο νοτιοανατολικό μέρος του Αιτωλικού, ενώ υπάρχουν τα σώματα φωτισμού, είναι σβηστά και επικρατεί σκοτάδι από τα ΚΤΕΛ μέχρι το Κατράκειο και το “λιμανάκι της Μπουκογιάννως”.

Μετά από αυτό το σύντομο οδοιπορικό γίνεται αντιληπτή η ανάγκη αντικατάστασης των λαμπτήρων φωτισμού και καταγραφή των ελαττωματικών και κατεστραμμένων φανών.

Ο κακός φωτισμός της πόλης μας δημιουργεί διάφορους κινδύνους. Από τραυματισμούς, ατυχήματα έως παρακίνηση της παραβατικότητας.

Παρακινούμε τη δημοτική αρχή να σκύψει πάνω από αυτό το μικρό-μεγάλο πρόβλημα της καθημερινότητάς μας ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας. Ίσως και ένα κονδύλι για αντικατάσταση με σύγχρονες λάμπες LED να γλυτώσει τον Δήμο από σημαντικό ποσό εξόδων συντήρησης και ηλεκτροδότησης.

ΥΓ: Παρατηρήσαμε ακόμα τις προηγούμενες μέρες ότι μερικοί στήλοι με τα νέα σώματα φωτισμού, με λάμπες τεχνολογίας LED, στην περιμετρική του Αιτωλικού δεν λειτουργούν.

etoliko.gr