Στο 1ο ΚΔΑΠ Μεσολογγίου και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιώργο Σωτηρακόπουλο.

Η πορεία των εργασιών αναβάθμισης του χώρου που βρίσκονται σε εξέλιξη στο 1ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, η λειτουργία της δομής και η βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν με τους εργαζομένους και τον Διευθυντή. Ο Κώστας Λύρος συνεχάρη το προσωπικό για την επιμέλεια και τις υποδειγματικές συνθήκες φιλοξενίας των παιδιών.

Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την καλλιτεχνική δημιουργία των παιδιών και των παιδαγωγών, τους λέγοντας πως το έργο το οποίο παράγεται στη δομή είναι εξόχως πολύτιμο για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. «Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι. Με ισότιμο δικαίωμα στις δημιουργικές δράσεις και την ανάδειξη μέσα από αυτές της προσωπικότητας και της δεξιοτεχνίας κάθε παιδιού. Η εμπιστοσύνη των γονιών στην δημοτική δομή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, δημιουργεί κι εδώ αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την διασφάλιση της ποιότητας στην καθημερινότητα των παιδιών» ανέφερε ο Κώστας Λύρος.

Μιλώντας δε συνολικά για τις δομές των ΚΔΑΠ του Δήμου, τις χαρακτήρισε ως μια μικρή «όαση» στην καρδιά του καλοκαιριού, που φιλόξενα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά προσφέροντάς τους άφθονο παιχνίδι, αναψυχή, κοινωνικότητα και δημιουργική συνεργασία. Σύντομα δε, στο Δήμο αναμένεται να λειτουργήσουν δυο ακόμη αντίστοιχες δομές σε Κατοχή και Ευηνοχώρι.

Εκ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου