Με χρόνο 8 ώρες και 53 λεπτά ολοκλήρωσε με επιτυχία τον υπέρ- μαραθώνιο απόστασης 70 χιλιόμετρων ο Αιτωλικιώτης αθλητής Παναγιώτης Κατσάρης στο Όρος του Πάρνωνα Αρκαδίας με την ονομασία «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ ULTRA 70km». Για την ιστορία οι διοργανωτές έδινα όριο αποκλεισμού τις 11 ώρες!!!

Ο ίδιος δήλωσε για τον αγώνα : « Είναι ο πρώτος μου αγώνας για το 2020 μετά από 8 μήνες αγωνιστικής απραξίας,απαιτητικός αγώνας με 1500 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, πολλές ατελείωτες ανηφόρες, μεγάλο όγκο χιλιομέτρων, υψηλές θερμοκρασίες, παρ’ όλα αυτά στάθηκα στα πόδια μου έδωσα μάχη με τον εαυτό και τα όρια μου τερματίζοντας αξιοπρεπώς με ψηλά το κεφάλι. Οι συγκεκριμένες αποστάσεις και γενικά οι “Υπερ-μαραθώνιοι” δεν θέλουν μόνο σωστή προετοιμασία, διατροφή και στρατηγική, θέλουν υπομονή, επιμονή και να είσαι άνθρωπος πειθαρχημένος με ψυχικά αποθέματα. Όταν ολοκληρώνεις ένα τέτοιο απαιτητικό αγώνα δεν είσαι ο ίδιος με αυτόν που ξεκίνησες, οι συνθήκες οι κακουχίες και το σπάσιμο των ορίων σου σε κάνουν να περνάς τη γραμμή του τερματισμού πιο σοφός και πιο ταπεινός. Κλείνοντας ευχαριστώ το θεό που με έχει γερό και τους ανθρώπους “αφανείς ήρωες” που βρίσκονται στα μετόπισθεν οικογένεια, συγγενείς, φίλους/ες στηρίζοντας με έμπρακτα, χωρίς αυτούς/ες δεν θα έτρεχα ούτε ένα χιλιόμετρο σε ευθεία. Τώρα το πρόγραμμα έχει ξεκούραση μέχρι τον επόμενο μελλοντικό στόχο. Ραντεβού στα βουνά και στους δρόμους. »

Επίσης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε νέα δήλωση ευχαρίστησης: ” Ευχαριστώ από καρδιάς αυτούς/ες που με στηρίζουν έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια γκρεμίζοντας κάθε τοίχο που μπαίνει μπροστά μου,το θεό την οικογένεια μου φίλους/ες συγγενείς,συναδέλφους,τους δύο φίλους-επιστήμονες Κώστα Σιάσο και Γιώργο Μελά καθώς και τον προπονητή μου Σταμάτη Ρόμα, χωρίς αυτούς δεν θα έτρεχα ούτε ένα χιλιόμετρο σε ευθεία.. Πάμε γι’αλλά! “

etoliko.gr