Χθες στο Δημαρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από εισήγηση σύγκλησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με θέμα την ύπαρξη κίνδυνου πυρκαγιάς το επόμενο διάστημα.

Αυτό που σοκάρει είναι η δήλωση του πρόεδρου της κοινότητας του Αγίου Ηλία, Μιχάλη Μπάλα, στο επίσημο λογαριασμό της κοινότητας στο facebook, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Ο κύριος Μπάλας κάνει λόγο για ενημέρωση του Δημάρχου για την αδυναμία του δήμου να καθαρίσει το οδικό δίκτυο και για τις ανησυχίες του για μελλοντικές πλημμύρες.

Επίσης, ο ίδιος, δεν πήρε πότε απάντηση σε ερώτηση του προς τους διοικούντες «για την ακαταλληλότητα διέλευσης των αγροτικών δρόμων».

Επιπλέον στην ανάρτηση του επισυνάπτει και σχετικό αναπάντητο έγγραφο, με ημερομηνία 04/06/2020, που έχει αποστείλει ο ίδιος και ζητά ενημέρωση για την αντιπυρική περίοδο από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους.

Διαβάστε αναλυτικά την δημοσίευση του: « Από το έκτακτο συντονιστικό: Ο δήμαρχος Κώστας Λύρος είπε ότι από το προηγούμενο συντονιστικό του Οκτωβρίου δεν έγινε κάτι λόγω των παθογενειών του παρελθόντος που δεν μπορεί να προσπεράσει και μας ενημέρωσε για τις ανησυχίες του σχετικά με τις πλημμύρες που θα έρθουν…Σε ερώτηση μου (Μιχαήλ Μπάλας) για την ακαταλληλότητα διέλευσης των αγροτικών δρόμων, τόσο λόγω του οδοστρώματος όσο και των κλαδιών που έχουν υπερκαλύψει το οδόστρωμα, μου απάντησε με ερώτησή ο Νίκος Καραπάνος (αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας) τι έχω προγραμματίσει με την Περσεφόνη Μελαχρή (η οποία έλλειπε). Απάντηση μου: ότι έχω ενημερώσει τους αρμόδιους προφορικά και εγγράφως χωρίς να έχω λάβει καμία ενημέρωση. κ. Καραπάνο (εικόνα). Οι δικές σας ενέργειες από την θέση ευθύνης που βρίσκεστε σας καλύπτουν; »

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφό.

etoliko.gr