Τον δικό του αγώνα δίνει ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Ηλία, Μιχάλης Μπάλας, για την ρύπανση της λιμνοθάλασσας (Λ/Θ) Αιτωλικού από τα νερά και φερτά υλικά της λίμνης Λυσιμάχειας.

Της 10/10/2019 έστειλε αίτημα (εικόνα 1) για το συγκεκριμένο θέμα στο ΓΟΕΒ Αγρινίου και έλαβε την απάντηση (εικόνα 2) ότι υπεύθυνη υπηρεσία είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Με φωτογραφία (κυρία εικόνα του άρθρου) όπου τραβήχτηκε της 30/06/2020 και την δημοσίευσε, στην επίσημη σελίδα της κοινότητας του Αγίου Ηλία στο facebook, όγκος φερτών υλικών προσχωρεί στην Λ/Θ Αιτωλικού.

Ο ίδιος ενημέρωσε τηλεφωνικώς της 30/06/2020 και γραπτώς της 03/07/2020 (εικόνα 1) το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου για το γεγονός. Η Λιμενική Αρχή από την πλευρά της άπαντα (εικόνα 2) στον κύριο Μπάλα ότι μετά από διερεύνηση της καταγγελίας δεν διαπίστωσε ρύπανση της Λ/Θ. Επίσης η ίδια δήλωσε αναρμόδια για το πρόβλημα.

Το πρόβλημα της ρύπανσης της Λ/Θ είναι γνωστό σε όλους τους υπεύθυνους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Ευελπιστούμε ο κύριος Μπάλας να συνεχίσει τον αγώνα του κατά του προβλήματος. Περιμένουμε να δούμε αίτημα του και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που από ότι φαίνεται είναι η αρμοδία υπηρεσία.

Εμείς από πλευρά μας, σαν ομάδα etoliko.gr θα είμαστε διπλά του για την εξυγίανση της Λ/Θ Αιτωλικού.

Τέλος, ευχάριστη έκπληξη για μας άλλα και για τους κάτοικους των περιοχών γύρω από την Λ/Θ θα ήταν να ακολουθήσουν τον αγώνα του πρόεδρου του Αγίου Ηλία και υπόλοιποι Πρόεδροι των περιοχών αυτών.

etoliko.gr