Ο Ν.Ο.Μεσολογγίου και την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου οργανώνουν τον Ανοικτό Κωπηλατικό αγώνα με την ονομασία «Διάπλους της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού 2020» για τα σκάφη Κάνοε/Καγιάκ Σπρίντ, Κάνοε/Καγιάκ Σλάλομ, Ωκεανικό καγιάκ, Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας SUP και όλους τους τύπους Κωπήλατων σκαφών.

Ο αγώνας είναι μεσαίων αποστάσεων περίπου 14Km, και θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 στις 17.00, με αφετηρία την ανατολική παραλία Αιτωλικού και τερματισμό στο Λιμάνι Μεσολογγίου.

Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση είναι ένας ανοιχτός ανεπίσημος αγώνας. Η διοργάνωση δίνει περισσότερη έμφαση στη γιορτή και τη παρουσίαση των αθλημάτων και των πληρωμάτων τους, στο ευρύ κοινό.

Επίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοιού θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

α) όλα τα Σωματεία με αθλητές που διαθέτουν θεωρημένο Δελτίο Αθλητικής ιδιότητας και υγείας για το έτος 2020.

β) όσοι δεν έχουν αθλητικό δελτίο, αλλά επιθυμούν να συμμετέχουν με την προϋπόθεση ότι πληρούν τους όρους και προϋπόθεσεις της παρούσας προκήρυξης.

γ) Λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από παθολόγο ιατρό ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Συμμετέχοντες με αθλητική ιδιότητα

Τα σωματεία, πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή των αθλητών τους στο e-mail του Ν.Ο.Μεσολογγίου [email protected] μέχρι την 20/8/20 και ώρα 15:00.

Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών από πλευράς του διοργανωτή.

Το κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες είναι 10 ευρώ, συμπεριλαμβάνει το Τ-shirt της διοργάνωσης με τον αριθμό που ανήκει στον κάθε αθλητή, το πρόχειρο γεύμα μετά το πέρας των αγώνων και λοιπά έξοδα.

Η πληρωμή του κόστους της συμμετοχής μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

α. Με κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου Eurobank:0026.0155.12.0200067308,iban:GR4402601550000120200067308, swift:ERBKGRAA .

β. Mετρητά λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα αποφεύγονται την ημέρα του αγώνα.

 • Συμμετέχοντες χωρίς αθλητική ιδιότητα

Όσοι δεν διαθέτουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας, είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να συμμετέχουν στο διάπλου με τους εξής όρους:

 1. Δήλωση συμμετοχής. Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από σήμερα και τελειώνουν την 20/8/20. Πρέπει να σταλούν στο email [email protected] .
 2. Το κόστος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες που διαθέτουν δικό τους σκάφος είναι 10 ευρώ για όσους δεν έχουν δικό τους σκάφος θα υπάρχει δυνατότητα να ενοικιάσουν τουριστικό καγιάκ από τον ΝΟΜεσολογγίο με επιπλέον 10 ευρώ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα εφόσον εξαντληθούν τα τουριστικά κάνοε καγιάκ του ΝΟΜ οι ενδιαφερόμενοι να ενοικιάσουν σκάφος από τον Αργύρη Χρήστο τηλ. 6973830101.
 3. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνετε το Τ-shirt της διοργάνωσης με τον αριθμό που ανήκει στον κάθε αθλητή, το πρόχειρο γεύμα μετά το πέρας των αγώνων και λοιπά έξοδα. Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική για τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών από πλευράς του διοργανωτή, ειδικά για όσους δεν διαθέτουν δικό τους σκάφος.
 4. Ιατρική βεβαίωση που βεβαιώνει την καλή υγεία του αθλητή και ότι δεν παρουσιάζει συμπτώματα του κορωνοιού και υπεύθυνη δήλωση. Οι ανήλικοι (κάτω των 18 ετών) πρέπει να έχουν ανάλογη υπεύθυνη δήλωση με ενυπόγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα με το γνήσιο της υπογραφής.
 5. Οι συμμετέχοντες πρέπει να δηλώνουν το είδος του σκάφους που θα συμμετέχουν.
 6. Λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, η βεβαίωση από παθολόγο ιατρό είναι υποχρεωτική.

Τα παραπάνω λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στον διοργανωτή στο mailnommes@live.com

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο του Ν.Ο.Μεσολογγίου 2631026970 ή 6974271607 , email: [email protected]

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Κ.Κ όσον αφορά τις τυπικές διαδικασίες.

Το κάθε σωματείο μπορεί να συμμετάσχει χωρίς περιορισμό στον αριθμό των αθλητών –αθλητριών. Μπορούν να υπάρχουν και μικτά πληρώματα.

Περιγραφή της διαδρομής: Χάρτης της διαδρομής θα βρείτε στο τέλος της προκήρυξης.

Κατά τη διάρκεια του κωπηλατικού Διάπλου σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής θα βρίσκονται δεμένα σκάφη με διασώστες που θα προσφέρουν νερό – φρούτα αλλά και άμεσα βοήθεια σε όποιον τη χρειαστεί. Το βάθος σε όλη την διαδρομή δεν ξεπερνάει το 1,5μ, εκτός από το τελευταίο 1,5 χλμ που τα νερά είναι βαθειά (λεκάνη λιμένος Μεσολογγίου) και θα υπάρχει σήμανση σε όλο το μήκος της.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Η Τεχνική Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/8 και ώρα 16.30 στην Ανατολική παραλία Αιτωλικού.

Οι αποσύρσεις – αλλαγές πληρωμάτων θα πρέπει να πραγματοποιηθούν όλες κατά την Τεχνική Σύσκεψη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 22/8

Προσέλευση αθλητών – Εγγραφές: 16.οο στην Ανατολική παραλία Αιτωλικού.

Ενημέρωση αθλητών: 16.30          

Εκκίνηση :17.00

Στο τερματισμό στον προβλήτα του λιμανιού Μεσολογγίου, θα δωθούν συσκευασμένα σάντουιτς, νερά και χυμοί σε όλους. Ο μπουφές δεν επιτρέπεται λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου. Επίσης θα δωθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους.

Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, επιβάλεται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των υπευθύνων και να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολα που προβλέπονται.                             

Λήξη: Υπολογίζεται γύρω στις 22.00                   

Ο χρόνος εκκίνησης μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες τη συγκεκριμένη ημέρα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η Επιτροπή Αγώνων διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος του αγώνα αν οι καιρικές συνθήκες το απαιτήσουν.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Για την κάλυψη των Α’ Βοηθειών καθόλη την διάρκεια του διάπλου θα υπάρχει γιατρός και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.

Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχουν συνοδευτικά σκάφη σε όλη την διαδρομή που θα παραπλέουν χωρίς να εμποδίζουν τους αθλητές.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Λόγω του χαρακτήρα του αγώνα, ενστάσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

ΕΥΘΥΝΗ

Οι συμμετέχοντες αθλητές- αθλήτριες με δελτίο αθλητικής ιδιότητας αγωνίζονται με ευθύνη των σωματείων τους και θα συνεργάζονται αρμονικά με τον διοργανωτή και τα παραπλέοντα σκάφη ασφαλείας.

Οι λοιποί συμμετέχοντες που δεν έχουν την αθλητική ιδιότητα αγωνίζονται με δική τους ευθύνη,σύμφωνα με την υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράψουν για το λόγο αυτό και θα συνεργάζονται αρμονικά με τον διοργανωτή και τα παραπλέοντα σκάφη ασφαλείας.

Τόσο οι διοργανωτές όσο και η Επιτροπή του Αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι τυχόν συμβεί στους αγωνιζόμενους ή στα σκάφη κατά τη διάρκεια του αγώνα ή οποιαδήποτε άλλη ώρα στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Προσοχή: 

Η μορφή της συγκεκριμένης διοργάνωσης κλείνει προς τη γιορτή, και όχι προς την αγωνιστική πλευρά των αθλημάτων της.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΚΑΝΟΝΕΣ

 1. Την ημέρα του αγώνα θα πρέπει να παρουσιαστείτε στην Επιτροπή Αγώνα, τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση και να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας.
 2. Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Ο διοργανωτής δεν φέρει ευθύνη για τυχόν ατυχήματα που προέρχονται από τη συμμετοχή στον αγώνα ή υλικές φθορές.
 3. Όλοι όσοι θα συμμετέχουν καλούνται να παραβρίσκονται στη συγκέντρωση κωπηλατών “Paddler’s Meeting” ώστε να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες του αγώνα. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στην ενημέρωση κωπηλατών είναι υποχρεωτική.
 4. Όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, επιβάλεται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των υπευθύνων και να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολα που προβλέπονται.
 5. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φορούν το νούμερο τους καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, για να ξεχωρίζουν και για την ασφάλειά τους.
 6. Η χρήση σωσιβίου σε συμμετέχοντες χωρίς αθλητική ιδιότητα είναι υποχρεωτική.
 7. Προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι αγώνες, ο υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής καθώς ή/και η Επιτροπή Αγώνα θα αποφασίζουν, αν χρειαστεί, την απαγόρευση συμμετοχής αθλητή που τυχόν δημιουργεί προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Ο διοργανωτής δύναται να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να φέρουν διαφήμιση των χορηγών των αγώνων επ’ αυτών και επί του εξοπλισμού τους.

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπησή τους εντός και εκτός του αγώνα και την προβολή του υλικού στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 1. Η παρούσα προκήρυξη μπορεί να τροποποιηθεί αν αυτό απαιτηθεί.
 2. Απρόβλεπτες καταστάσεις και καιρικά φαινόμενα μπορεί να αναγκάσουν τους διοργανωτές να ματαιώσουν ή να αλλάξουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.
 3. Σε περίπτωση αλλαγών θα ενημερωθείτε έγκαιρα από το επίσημο site www.nommes.gr και αντίστοιχα από το facebook του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Οργανωτική Επιτροπή: Χαντζής Νίκος 6978444888, Σπυροπούλου Αθηνά 6942064078, Ανθή Κασκαρίκα 6973947209, Κοτσίρης Γεράσιμος 6974271607.

O αριθμός των σκαφών του Ν.Ο.Μεσολογγίου προς ενοικίαση (τουριστικά καγιάκ) είναι περιορισμένος, το κόστος είναι 10 ευρώ/άτομο και η διάθεση θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων. Εφόσον εξαντληθούν τα διαθέσιμα σκάφη του ΝΟΜεσολογγίου, μπορείτε στο τηλ. 6973830101 (Αργύρης Χρήστος) να ενοικιάσετε σκάφος.

Η οργανωτική επιτροπή