Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αγ.  Γεωργίου διαψεύδει τις δηλώσεις του Δημάρχου Μεσολογγίου σχετικά με την ανακοίνωση που έκανε ότι χρηματοδοτήθηκαν και ξεκινούν έργα επι της Δημαρχίας του στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου.

Τα χρήματα αυτά είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή επι Δημαρχίας Νίκου Καραπάνου, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου Ηρακλής Διαμαντόπουλου εκκρεμούν ακόμη 20.000 με 25.000 για ένα τοιχίο στήριξης της πλατείας.

Ο κ. Διαμαντόπουλος επισήμανε επίσης ότι, τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να έχουν κοινοποιηθεί στην Διαύγεια από τις 2 Φεβρουαρίου η καθυστέρηση αυτή υπήρξε εξ επι τούτου από την νέα Δημοτική αρχή και τον κ. Λύρο ώστε να φανεί ότι το έργο επιδοτήθηκε από τους ίδιους.      

Παρεμφερή άποψη έχει και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Διαμαντόπουλος Σπύρος ο οποίος μας ανέφερε κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε μαζί του, ότι πράγματι το έργο για την κατασκευή πλατείας Αγίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ εκκρεμεί από τη προηγούμενη δημοτική αρχή. Μάλιστα η εν λόγω δημοπρασία 100.000€ βγήκε άκυρη λόγω κάποιων γραφειοκρατικών θεμάτων γεγονός που οδηγεί τη νέα δημοτική αρχή σε νέα δημοπρασία.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο πρώην αντιδήμαρχος κατόπιν εισήγησης της υπηρεσίας κατέβαλε προσπάθειες για επιπλέον αύξηση του προϋπολογισμού κατά 50,000€ ώστε το έργο να γίνει λειτουργικό και βιώσιμο καθώς δεν είχαν συμπεριληφθεί επιπλέον αναγκαίες εργασίες όπως ύδρευσης, δημοτικός φωτισμός κτλ κάτι που ο Δήμαρχος προσπάθησε να αποφύγει καθώς θεωρεί όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή ότι με 100,000 μπορεί να γίνει η πλατεία.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι η αρχική μελέτη την οποία και έχει ψηφίσει το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αγίου ΓΕΩΡΓΙΟΥ έκανε λόγο για 350,000€ περίπου γεγονός που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει τη δημοτική αρχή που κινείται προς την κατεύθυνση δημοπράτησης με προϋπολογισμό 100.000€

Πηγή: eleftherifoni.gr