Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση που υποστήριξε το Γραφείο Τουριστικής ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου με θέμα Τοπική Γαστρονομία – Τοπικά Προϊόντα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 21.00 στο γνωστό εστιατόριο του Μεσολογγίου «Το Αρχοντικό της Περσεφώνης».

Το μενού επιμελήθηκε ο σέφ της επιχείρησης και γιός της ιδιοκτήτριας του εστιατορίου Σταύρος Ζαπαντιώτης. Το δύο μενού ήταν βασισμένα το ένα σε κρεατικά και το άλλο σε θαλασσινά τοπικά προϊόντα.

Λόγω του Κορονοϊού αλλά και της ιδιαιτερότητας των πιάτων είχε τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με αποτέλεσμα δύο ημέρες νωρίτερα να μην υπάρχουν ελεύθερες θέσεις\ για την εκδήλωση. Περίπου 100 άτομα απόλαυσαν τα μενού παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε και παρότι την επόμενη ημέρα ήταν ημέρα εργάσιμη.

Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν πληθώρα παραδοσιακών γεύσεων όπως ψάρι-τσιπούρα σαβόρο, χέλια με ανιθοκρέμμυδα στον νταβά, γκιούλμπασι κ.α. καθώς επίσης και νέες συνταγές βασισμένες στα προϊόντα τοπικών παραγωγών όπως κρύα φακή με χέλι καπνιστό, σαλάτα θαλασσινών με αυγοτάραχο και άλλες θαυμάσιες γεύσεις.

Στην αρχή της βραδιάς, τοπικοί παραγωγοί αναφέρθηκαν στα προϊόντα τους, ενώ στο τέλος της βραδιάς σερβιρίστηκαν παραδοσιακά Μεσολογγίτικα γλυκά με σύγχρονη οπτική, τα οποία παρασκευαστήκαν επί τόπου από τον Μεσολογγίτη ζαχαροπλάστη Νικόλαο Λύρο.

Σκοπός του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης Μεσολογγίου όπως είπε ο υπεύθυνος, κ. Πασιόπουλος Κωνσταντίνος είναι πρώτον η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, μέσα από την παραδοσιακή αλλά και πιο μοντέρνα κουζίνα , δεύτερον η γνωριμία των επιχειρήσεων εστίασης με τους τοπικούς παραγωγούς και τρίτον η καθιέρωση της Κυριακής ως ημέρας Μεσολογγίτικης κουζίνας και τοπικών προϊόντων έτσι ώστε σε βάθος χρόνου η συγκεκριμένη ημέρα να είναι πόλος έλξης επισκεπτών από κοντινές περιοχές.

Καλούνται λοιπόν όσες επιχειρήσεις εστίασης επιθυμούν να συμμετέχουν σε αντίστοιχες μελλοντικές εκδηλώσεις να επικοινωνήσουν με το γραφείο τουριστικής ανάπτυξης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου ή με τον υπεύθυνο του γραφείου τουριστικής ανάπτυξης κ. Πασιόπουλο Κωνσταντίνο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26310 25564

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ