Εθελοντική σηματοδότηση των ποδηλατικών και πεζοπορικών διαδρόμων στον Αράκυνθο έκαναν συμπολίτες μας από το Μεσολόγγι. Μια κίνηση, αρκετά, σημαντική για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα ο κύριος Άρης Σουφλής, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, έκανε γνωστή την παραπάνω κίνηση. Διαβάστε αναλυτικά την δημοσίευση του:

« Φταίνε μάλλον οι παιδικές αναμνήσεις…Οι εξορμήσεις με τον Βαγγέλη στους καταρράκτες, οι ποδήλατο – εξορμήσεις με τον Γρηγόρη διανυκτέρευοντας σε σκηνές, δράση και περιπέτεια τότε…εικόνες, ηρεμία και απόλαυση της φύσης τώρα.

Η ενασχόληση με τον εναλλακτικό τουρισμό μου επέβαλλε την ανάδειξη αυτού του φυσικού τοπίου φτιάχνοντας ένα δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών (σηματοδότηση) καθώς και συντήρηση στα υπάρχον μονοπάτια του Ορειβατικού Συλλόγου Μεσολογγίου. Όλο αυτό είναι ένα Τουριστικό εργαλείο για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή!!

Ο επισκέπτης – ταξιδιώτης θα μπορεί να περιπλανηθεί μέσα στο δάσος του Αράκυνθου πλούσιο σε χλωρίδα (κέδρο, βελανιδιές, πουρνάρια) και πανίδα (αγριογούρουνα, ελάφια, γυπαετούς) ενταγμένο στο δίκτυο natura 2000.

* Όλο το project έγινε με καθαρά εθελοντική εργασία και με καμία χρηματοδότηση από πουθενά!!! (Σειρά έχει τώρα η τοπική αυτοδιοίκηση και η περιφέρεια να το συντήρηση και να το εξελίξει!!)

* Ευχαριστούμε συμπολίτες – επιχειρηματίες για την τεχνική υποστήριξη.
Κώστα Αβασκαντήρα – Για τα αυτοκόλλητα.
Κωστή Γκούβρα – Για τους πασσάλους.
Αδαμάντιος Μητσόπουλος – Για τεχνικές εργασίες
Γεώργιο Αθανασίου – Για την φωτογραφική κάλυψη »

Αρκετές προτάσεις βγαίνουν στην δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό και θα πρέπει οι διοικούσα αρχή να τις κοιτάξει σοβαρά.

etoliko.gr