Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή “Μπακόλα” στο Αιτωλικό. Κάηκαν ελαιόδεντρα, καλαμιές, και θαμνώδεις εκτάσεις. Μέχρι αυτή την ώρα, επιχειρούν στην περιοχή περισσότερα απο 10 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρα, καναντέρ και μηχανήματα του δήμου και άλλων φορέων της περιοχής.

Η φωτιά αρχικά έκαψε ελαιώνες και στη συνέχεια μικρή δασική έκταση προς το χωριό του Άγιου Ηλία. Καθοριστική σημασία στον περιορισμό της πυρκαγιάς έπαιξαν η συμβολή των εναέριων μέσων αλλά και η ταυτόχρονη αλλάγης κατεύθυνσης των ανέμων προς τον κάμπο.

Επί τόπου βρίσκονται ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Κώστας Λύρος και ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την πολιτική προστασία, κ. Νίκος Καραπάνος. Το συντονισμό εκ μέρους της Πυροσβεστικής, η οποία έφθασε άμεσα, έχει αναλάβει ο υποστράτηγος κ. Πετρούτσος Ιωάννης.

Η φωτιά πια, έχει περιοριστεί σε βαλτώδη έκταση και καίει καλαμιές. Ισχυρές παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή, που κατασβήνουν τις τελευταίες εστιές και είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Μεγάλη έκταση περιουσίας του αιτωλικιώτη Δημήτρη Μπακόλα κάηκε ολοσχερώς. Να ευχαριστήσουμε τον Μακρή Γεράσιμο, πρόεδρο του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, και την δεσποινίς Αφροδίτη Μπακόλα για τη διευκόλυνση λήψης του φωτογραφικού υλικού.

etoliko.gr