Ο ΛΕΩΝ Μεσολογγίου είναι εδώ. Μια ιστορική μέρα ξημέρωσε για το Σύλλογο μετά την απόφαση της Διοίκησης να αποδεχτεί την πρόταση της ΕΟΚ προκειμένου να συμμετάσχει στην Γ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του Συλλόγου των δυο τελευταίων ετών και σίγουρα όλοι οι άνθρωποι του ΛΕΩΝ αισθανόμαστε πανευτυχείς.

Έχουμε ξαναδηλώσει ότι η ιστορία γράφεται από τους παρόντες. Και σε αυτό το ιστορικό ραντεβού οι άνθρωποι του ΛΕΩΝ δεν θα μπορούσαν να λείπουν.
Μια μεγάλη στιγμή για τον ΛΕΩΝ, τους αθλητές που πέρασαν από την ομάδα και πίστεψαν σε αυτή, τους αθλητές που συνεχίζουν, τους αθλητές που θα έρθουν αλλά και για την πόλη του Μεσολογγίου.

Το Μεσολόγγι πλέον διαθέτει δυο ομάδες σε ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία ( ποιος θα το περίμενε ) και περήφανο μετατρέπεται σε μπασκετικό κέντρο της περιοχής.

Η δέσμευση των ανθρώπων του ΛΕΩΝ είναι διπλή και ξεκάθαρη, αντρική ομάδα που αποτελεί τη βιτρίνα του συλλόγου αλλά και υποδομές με φυτώριο μικρών αθλητών. Ο αρχιτέκτονας του νέου οικοδομήματος που θα μετενσαρκώσει τους στόχους σε πράξεις έχει ονοματεπώνυμο και ιστορική αναφορά στο άθλημα. Ο κ. Σωτήρης Φαράντος, ο οποίος το πίστεψε όταν όλα έδειχναν ότι ο ΛΕΩΝ είναι με την πλάτη στο τοίχο, «παρέσυρε» και μετέδωσε την αισιοδοξία του στους ανθρώπους του ΛΕΩΝ οδηγώντας τους σε μια ιστορική πράξη. Την αποδοχή της πρότασης και την «εκτόξευση» του Συλλόγου στον μπασκετικό χάρτη εκτός «δικών μας» συνόρων. Αλλά και τη δίκη του δέσμευση για δημιουργία μιας νέας βάσης υποδομών που θα απλώνεται σε ολόκληρο το Δήμο αφού σύνθημα όλων αποτελεί το δόγμα « κανένα παιδί χωρίς γήπεδο » είτε αυτό αφορά το ΜΠΑΣΚΕΤ είτε κάποιο άλλο άθλημα.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του λέων έρχεται να συμπληρώσει και όχι να υποκαταστήσει ένα συνολικό πλάνο για τον αθλητισμό στην πόλη μας και οι δεσμεύσεις της διοίκησης αποτελούν εγγύηση για όλους όσους συνεργάζονται μαζί της.

Εξάλλου 9 χρόνια τώρα έχει αποδείξει ότι ο Σύλλογος δεν ανήκει σε πρόσωπα αλλά σε ανθρώπους που έχουν κοινούς στόχους και οράματα, να δουν χαμόγελα και πρόοδο μέσα από ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας όπως αυτό του αθλητισμού.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου που τίμησαν με την παρουσία τους το Σύλλογο αλλά και τους αθλητές που φόρεσαν την φανέλα γιατί η επιτυχία είναι συνιστώσα πολύπλευρων παραγόντων που έλαχε τούτη τη χρονική στιγμή να συγκλίνουν προς τη θετική κατεύθυνση.

Καλούμε το αθλητικό κοινό της πόλης που έτσι και αλλιώς είναι εκπαιδευμένο σε επιτυχίες από έτερα σωματεία να αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια που πρόκειται να λάβει σάρκα και οστά σύντομα στο παρκέ. Αλλά και τους γονείς που εμπιστεύονται τόσα χρόνια τις προσπάθειες των διοικούντων που πάντα είχαν και θα έχουν ως προτεραιότητα τις υποδομές του Συλλόγου.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Εκ της Διοικήσεως