νοσοκομείο Μεσολογγιού

Πριν λίγες μόλις μέρες η 6η ΥΠΕ έριξε «βόμβα» στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου με τη σχετική πολιτικάντικη απόφασή της να στείλει τη νεφρολόγο που κάλυπτε τις μεγάλες  ανάγκες  του τεχνικού νεφρού και της φροντίδας πολυάριθμων ασθενών  της περιοχής με νεφρολογικά προβλήματα από εδώ που διορίστηκε και είναι η θέση της, στην Καλαμάτα. Και το έκανε χωρίς να λογαριάσει τίποτα απολύτως  από τη σχετική λειτουργική υποβάθμιση  και όλες τις σημαντικές επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα  που συνεπιφέρει μια τέτοια απόφαση, μη συνοδευόμενη από ανάλογη φροντίδα για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Φαίνεται πως οι νεφρολογικές ανάγκες των συμπατριωτών μου Μεσσήνιων  έχουνε προτεραιότητα και μεγαλύτερη βαρύτητα έναντι των αντίστοιχων αναγκών των «καθυστερημένων» της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με το προφανές σκεπτικό των πολιτικών μας αστέρων που ενήργησαν φανερά και υπογείως. 

Και στο «καπάκι», δεν πρόλαβε καν χθες κυριολεκτικά , 26/8/2020,  να ορκιστεί στο Νοσοκομείο μας ψυχολόγος που με καθυστέρηση ετών επιτέλους ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες διαδικασίες και διορίστηκε, σήμερα (!) 27/8/2020 (!) με απόφαση της 6ης ΥΠΕ μετακινείται σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, χωρίς και πάλι φροντίδα για την κάλυψη του αντίστοιχου κενού. Έτσι ο Τομέας Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, με την πολύχρονη και πολύπλευρη δράση του, θα παραμείνει επ’ αόριστον πάλι χωρίς ψυχολόγο. Δεν θα το έλεγε εύκολα κανείς αυτό ενδιαφέρον, νοιάξιμο, ευαισθησία, σεβασμό  και στήριξη του σχετικού έργου από την ηγεσία της ΥΠΕ και του υπουργείου. Καλό είναι να το γνωρίζει αυτό ο κόσμος της περιοχής μας που δικαιολογημένα απαιτεί δικαιωματικά άμεση  εξυπηρέτηση και ποιοτικές υπηρεσίες από το Νοσοκομείο. 

Μια λεπτομέρεια είναι πως στη δεύτερη περίπτωση συντρέχουν λόγοι «συνυπηρέτησης με ένστολο σύζυγο». Στην πρώτη όμως είναι σαφές πως «ένοπλοι» πυροβολούν ευθέως το Νοσοκομείο και πρέπει όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε και έχουμε υποχρέωση να δούμε τι θα κάνουμε από δω και στο εξής. Καλοδεχούμενη πάντως και αναμενόμενη  σε κάθε περίπτωση μια απάντηση από την 6η ΥΠΕ. 

Βασίλης Μπρούμας

Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου 

Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»