Συμμαχία για το μέλλον

Το χθεσινό (28/8/20) δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το νερό στο Αιτωλικό, εξελίχθηκε σε παρωδία.

Άλλα ρωτούσαμε τον Δήμαρχο και σε άλλα απαντούσε, μονίμως, ηθελημένα, εκτός θέματος!

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, αν και ήταν παρών δεν ακούσαμε καθόλου την φωνή του, λες και το θέμα δεν τον αφορούσε.

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ και τεχνικός υπεύθυνος της επιχείρησης, έλαμψε δια της απουσίας του. Προφανώς ούτε αυτόν τον αφορούσε το θέμα.

Τον Μάιο του 2019 η διεύθυνση υγιεινής απεφάνθη ότι το νερό στο Αιτωλικό είναι πόσιμο, αλλά επειδή προφανώς δεν ήταν απόλυτα σίγουρη, ζήτησε από την ΔΕΥΑΜ να γίνονται για ένα χρόνο αναλυτικές μετρήσεις σε μια σειρά ρύπων, ώστε να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Με την λήξη του χρόνου, τον Μάιο του 2020 η επιχείρηση ώφειλε με αναλυτική δημόσια ανακοίνωση να ενημερώσει τους κατοίκους του Αιτωλικού για τα ευρήματα και να πάρει θέση για το αν το νερό είναι πόσιμο η όχι. Ούτε αυτό έγινε και όταν υπάρχει τέτοια αδιαφορία για ένα κοινωνικό αγαθό όπως το νερό, φανταστείτε τι γίνεται με τα υπόλοιπα.

Τονίσαμε στον δήμαρχο ότι θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία προς την κυβέρνηση ώστε να λυθεί με νόμο το πρόβλημα των χρεών. Μείωση κατά 50% για όλες τις περιοχές της χώρας, των οποίων το νερό δεν είναι πόσιμο και να αφορά τόσο τα παλαιά χρέη όσο και τα νέα και για όσο καιρό διαρκεί το πρόβλημα.

Τονίσαμε επίσης στον δήμαρχο ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να πληρώνουν δύο φορές το νερό, μια για την ΔΕΥΑΜ και μια για το εμφιαλωμένο που αγοράζουν και καλά θα κάνει να μην τρέφει φρούδες ελπίδες για αύξηση των εισπράξεων της ΔΕΥΑΜ όσο το θέμα του νερού δεν λύνεται, οριστικά και τελεσίδικα.

Είναι απαράδεκτο, ένα πρόβλημα τόσο σοβαρό, για 17 σχεδόν χρόνια να αντιμετωπίζεται χωρίς ούτε καν την στοιχειωδη σοβαροτητα και να μην λύνεται, σε ένα νομό με τα περισσότερα νερά στη χώρα.
Τόσο η παράταξη του Δημάρχου, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τις αντεγκλήσεις δημιουργίας εντυπώσεων και να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα.
Η ανοχή, οι υπεκφυγες και οι δικαιολογίες τελείωσαν και η παράταση της αβεβαιότητας μας εκνευρίζει αφάνταστα.
Λύστε επιτέλους το πρόβλημα η δηλώστε ανικανότητα και πηγαίνετε στα σπίτια σας.

Το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Συμμαχία για το Μέλλον»