Για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή Λύρου και ενώ επανειλημμένα στο τελευταίο συμβούλιο ζητήθηκε τόσο από την παράταξη του κ. Σκαρμούτσου όσο και από εμένα ενημέρωση για το μείζον θέμα που έχει προκύψει πανελλαδικά με τα ΚΔΑΠ, επέλεξε να λάβει αποφάσεις μέσω του νομικού προσώπου της Κοινωφελούς που χρηματοδοτεί ο Δήμος για το μέλλον των Δομών ΚΔΑΠ στο Δήμο μας εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό,

Επειδή όπως φαίνεται τίθεται μείζον εργατικό θέμα με τις μη ανανεώσεις των συμβάσεων μέρος του προσωπικού των ΚΔΑΠ που χθες αποφασίσατε,

Επειδή έτσι και αλλιώς η Κοινωφελής Επιχείρηση έχει παρόμοια «ασθένεια» χρέους όπως και η ΔΕΥΑΜ, με βραδυφλεγή βόμβα στα «σπλάχνα» της λόγω χρέους στον ΕΦΚΑ περίπου 800.000€,

καλώ τη δημοτική αρχή και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την ενημέρωση και τη λήψη απόφασης για τα ΚΔΑΠ του Δήμου. Το γεγονός ότι τα ΚΔΑΠ υλοποιούνται από την Κοινωφελή Επιχείρηση που έχει δικό της Διοικητικό Συμβούλιο δεν συνεπάγεται ότι απαγορεύεται μια ευρύτερη συλλογική απόφαση από τους εκλεγμένους συμβούλους και όχι από τα διορισμένα από το Δήμαρχο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Εξυπακούεται, ότι ο πρόεδρος της Κοινωφελούς θα πρέπει να έχει αναλυτικά στοιχεία για τα λειτουργικά κόστη του προγράμματος αλλά και τον αριθμό voucher που σήμερα έχουν εγκριθεί από το διαγωνισμό της ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Κάτι που ενώ του έχει ζητηθεί εγγράφως για σειρά θεμάτων που διαχειρίζεται η κοινωφελής και η οποία εγκαλείται με έγγραφο για δημοσιονομικό έλεγχο, ο πρόεδρος κωφεύει, μιας και η διαχείριση απ΄ότι φαίνεται συναγωνίζεται σε επιτυχία την προηγούμενη διοίκηση.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ