Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γυμνασίου Μεσολλογίου με Λ.Τ. θέλουν να εκφράσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους Επιτυχόντες μαθητές μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις και να τους ευχηθούν Καλές Σπουδές.

Οι φετινοί επιτυχόντες μας, αλλά και οι μαθητές του Εσπερινού στο σύνολό τους αποτελούν για εμάς καθημερινά παράδειγμα σθένους ψυχικού και επιμονής και αποδεικνύουν περίτρανα πως η Γνώση και τα Όνειρα δεν γνωρίζουν περιορισμούς ούτε ηλικιακά όρια.

Αντιθέτως, κάθε μαθητής και μαθήτρια που περνά το κατώφλι του σχολείου και ιδιαίτερα του Εσπερινού έχει ήδη κάνει το μεγαλύτερο και το δυσκολότερο βήμα προς ένα καλύτερο αύριο: έχει ξεπεράσει τους δισταγμούς και τους φόβους του. 

Η Γνώση δεν έχει στερεότυπα. Η ηλικία και η οικογένεια δεν συνιστούν τροχοπέδη στις φιλοδοξίες μας. Κανένας άνθρωπος δεν αποκλείεται από το σχολείο και καμία ηλικία δεν είναι σημείο τερματισμού. Κάθε μέρα, κάθε σχολική χρονιά είναι μια καινούρια αρχή για την υπόλοιπη ζωή μας.

Ο Joseph Conrad, εκ των μεγάλων της Αγγλικής λογοτεχνίας, έμαθε τα Αγγλικά σε μεγάλη ηλικία, γράφοντας λογοτεχνικά αριστουργήματα, ενώ ο «άγιος των ελληνικών γραμμάτων», Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, άφηνε και ξανάρχιζε το σχολείο για δύο δεκαετίες, φτάνοντας εν τέλει στη Φιλοσοφική Αθηνών. Και η λίστα με τα παραδείγματα είναι μακρά, με πρώτους για εμάς τους φετινούς μας εισακτέους.

Συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές μας, πλέον, καλές σπουδές, καλό πτυχίο και καλή σταδιοδρομία.

Συγχαρητήρια στους συμμαθητές τους που πήραν στα χέρια τους το απολυτήριό τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές των υπολοίπων τάξεων που συνεχίζουν αδιάλειπτα την πορεία τους.

Συγχαρητήρια και σε όλους όσους ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Με χαρά και εκτίμηση προς όλους

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντωντου Εσπερινού Γυμνασίου Μεσολογγίου με Λυκειακές Τάξεις