Το έργο «Με Δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές στην ΤΑΡΑΤΣΑ του ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥ κτιρίου (Δωρεάς Παπαστράτου) από τις 11 ως τις 27 Σεπτεμβρίου από το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου. 

Η παράσταση ξεκινά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιείται καθημερινά (εκτός Δευτέρας) με ώρα έναρξης 9.15 μ.μ.

Σκηνοθεσία / Μουσική επιμέλεια:  ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

Σκηνικό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΑΣ

Κοστούμια: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

Φωτισμοί:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΟΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

Φωτογραφίες: ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ

Παίζουν:  

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΛΕΑΝΘΗ

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΝΤΑΛΑ

Λίγα λόγια για το έργο:

Τι γίνεται όταν αναβάλεις να κάνεις αυτό που επιθυμείς; Τέσσερις γυναίκες των βορείων προαστίων, στην προσπάθειά τους να αυτονομηθούν και να αντιμετωπίσουν τη ζωή με δύναμη, διαπιστώνουν τη ματαιότητα της χειραφέτησής τους.

Το κείμενο αυτό των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά που γράφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, την εποχή των παχιών αγελάδων για την Ελλάδα και της ιδιωτικής τηλεόρασης, είναι απόλυτα ελληνικό, δραματικό στη βάση του.

Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια τη συγγραφέα: «Τα έργα μας δεν είναι κωμωδίες. Απλώς οι καταστάσεις με τις οποίες καταπιανόμαστε είναι ιδωμένες από μια γωνία λίγο… λοξή». Αυτό έδωσε βήμα στις γυναίκες, ίσως για πρώτη φορά όταν γράφτηκε. Και κάπως έτσι, με χιούμορ και σαρκασμό, προκύπτει το γέλιο.

Πρωτοανέβηκε το 1995 στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων από τον Λευτέρη Βογιατζή και ξεχώρισε αμέσως χάρη στις αυθεντικές φιγούρες των ηρωίδων του, καθώς και για τη φυσικότητα των διαλόγων του.

Τιμή εισιτηρίου: 10 €, γενική είσοδος

Την ιδιαιτερότητα της παράστασης την καθορίζει ο περιορισμένος αριθμός θέσεων (30 θεατές ανά παράσταση)

Κρατήσεις εισιτηρίων:

Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο:

26410 – 21158 & 46452 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου τις ημέρες των παραστάσεων  από τις 20.00 –  21.00

etoliko.gr