Σε ειδοποιήσεις διακοπής παροχής ύδρευσης προχώρησε η ΔΕΥΑΜ, από εχθές το πρωί, στους κάτοικους του Αιτωλικού εάν δεν πληρωθούν οι ανεξόφλητοι υπέρογκοι λογαριασμοί προς την εταιρία. Τους δίνεται μόνο η δυνατότητα ρύθμισης.

Το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης του νερού παραμένει «ζωντανό» παρά το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το νερό του Αιτωλικού.

Οι κάτοικοι της πόλης είναι αναστατωμένοι με τις νέες αυτές εξελίξεις.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόβλημα του νερού του Αιτωλικού έχει τρεις διαστάσεις.

Πρώτον, το νερό της πόλης, τα τελευταία χρονιά, κρίθηκε ακατάλληλο προς πόση, αλλά η χρέωση συνεχίζει να γίνεται κανονικά. Η προηγούμενη δημοτική αρχή προέβη σε νέο έργο για την επίλυση του προβλήματος. Όμως, ενάμιση χρόνο μετά δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση προς τους κάτοικους του νησιού για την τωρινή καταλληλότητα του νερού από την ΔΕΥΑΜ ως αρμόδια υπηρεσία.

Δεύτερον, το θέμα των λογαριασμών. Μετά την ένωση του Δήμου Αιτωλικού με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου εκδόθηκαν, προς τους κατοίκους του Αιτωλικού, λογαριασμοί ύδρευσης μεγάλης χρηματικής άξιας. Αυτό συνέβη λόγω κακής υδρομέτρησης του τέως Δήμου Αιτωλικού και της νέας τιμολόγησης από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγιού, με ενιαία τιμή στον ευρύτερο δήμο.

Τρίτον, το δίκτυο της Δ.Ε. Αιτωλικού σε πολλά σημεία του είναι προβληματικό, με τους σωλήνες αμιάντου να αντικαθίστανται προ λίγων μηνών.

Κάποιοι κάτοικοι του Αιτωλικού έκαναν ενστάσεις και μειώθηκε το πόσο, ενώ άλλοι προέβησαν σε ρυθμίσεις των χρεών τους προς την υπηρεσία. Αρκετοί όμως αρνήθηκαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς για ένα ακατάλληλο νερό.

Οριστική λύση δεν έχει δοθεί ακόμα σε ένα προβλήματα που ταλαιπωρεί την τελευταία δεκαπενταετία την Δ.Ε του Αιτωλικού. Επίσημη ενημέρωση για την ποσιμότητα του νερού από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου δεν υπάρχει και ανεξόφλητοι υπέρογκοι λογαριασμοί ακόμα υπάρχουν.

Επιβάλλεται σοβαρή και τελική λύση ΧΘΕΣ.

etoliko.gr