Όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο, το Αιτωλικό έχει μείνει χωρίς ληξίαρχο μετά τη συνταξιοδότηση του τελευταίου ληξίαρχου.

Τον Ιούλιο γράφαμε “εδώ και 4 μήνες” και το θεωρούσαμε μεγάλο διάστημα και από τότε έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες ακόμα. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου προσπάθησε τότε να “μπαλώσει” τη θέση με εργαζόμενο των ΚΕΠ, όμως ο εν λόγω υπάλληλος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τη θέση αυτή, καθώς υπάγεται σε διαφορετικό υπουργείο, οπότε και έκανε ένσταση, η οποία και έγινε δεκτή.

Τη στιγμή που γράφουμε το άρθρο αυτό, έχουμε έγκυρες πηγές ότι υπάρχει υποψήφιος εργαζόμενος για τη θέση του ληξίαρχου και ο οποίος γνωρίζει καλά και το αντικείμενο και είναι διαθέσιμος να στηρίξει αυτό το υπεύθυνο και απαιτητικό πόστο.

Δυστυχώς, όμως, ο δήμος δεν προχωρά στην υπογραφή της απόφασης τοποθέτησης του συγκεκριμένου υπαλλήλου στη θέση του ληξίαρχου και επιλέγει για άλλη μια φορά το “μπάλωμα” της θέσης μια φορά την εβδομάδα από το ληξίαρχο του Δήμου στο Μεσολόγγι (αν είμαστε τυχεροί και τα καταφέρει να έρθει λόγω υποχρεώσεων).

Οι κάτοικοι περιμένουν βδομάδες (για να μην πούμε μήνες) μέχρι να απαντηθούν οι αιτήσεις τους. Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι Αιτωλικιώτες που έρχονται από Αθήνα ή άλλη περιοχή για να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους και καταλήγουν να πηγαινοέρχονται και να παρακαλάνε τους υπαλλήλους του Δήμου να τους εξυπηρετήσουν.

Πραγματικά, ελπίζω ότι ο Δήμος θέλει να δώσει λύση στο θέμα και δεν επηρεάζεται από το ποιον στήριξε ο υποψήφιος ληξίαρχος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Βάσω Ζ. Νικολογιάννη