Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, το Αιτωλικό από την κακοκαιρία που προκαλεί ο “Ιανός”: κάποιες διακοπές ρεύματος, βροχή και αρκετός αέρας, χωρίς ιδιαίτερες υλικές ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

«Ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά με την ίδια ισχύ για τις επόμενες 6 – 9 ώρες. Μετά θα αρχίσει, εξασθενημένος, να κινείται νότια και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις ακτές της Πελοποννήσου» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ένα κομμάτι του κυκλώνα, μια θερμή αέρια μάζα θα κινηθεί βορειοανατολικά όπου θα συναντήσει ένα βορειοανατολικό ρεύμα από το βόρειο Αιγαίο, ένα μελτέμι, δημιουργώντας μια σύγκλιση που θα δώσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα και ειδικότερα ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις. Δεν θα έχουμε τόσο ισχυρούς ανέμους, αλλά θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες στις περιοχές της κεντρικής Ελλάδας από το μεσημέρι και μετά. Το φαινόμενο αυτό, όπως φαίνεται, θα κινηθεί νότια και ανατολικά, επηρεάζοντας από το Σάββατο πλέον την Κόρινθο και την Αττική».

Δείτε live την πορεία του «Ιανού» εδώ.

(Δείτε περισσότερα βίντεο από την “επίσκεψη” του Ιανού στο Αιτωλικό στο κανάλι μας στο YouTube)

etoliko.gr