Ο Μεσογειακό κυκλώνας που η Ε.Μ.Υ. ονόμασε Ιανό έκανε αισθητή την παρουσία του και στο Αιτωλικό.

Έντονα καιρικά φαινόμενα τα γνωρίσματά του, με δυνατές ριπές αέρα κατά διαστήματα και μεγάλο όγκο νερού τα οποία ξεκίνησαν από το βράδυ της Πέμπτης 18/09 και σταμάτησαν ξημερώματα Σαββάτου 19/09.

Στη περιοχή του Αιτωλικού σύμφωνα με μαρτυρίες πλημμύρησαν αρκετές γειτονιές του νησιού καθώς η στάθμη του νερού της λιμνοθάλασσας έχει ξεπεράσει εκείνο της στεριάς. Επίσης καταγράφηκαν αρκετές κλίσεις στην πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια.

Μικροζημιές ακόμα παρατηρήθηκαν από πτώσεις κλαριών σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το κυριότερο πρόβλημα που προέκυψε ήταν η χθεσινοπρωινή διακοπή της ρευματοδότησης στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της πόλης, καθώς, σύμφωνα με υπαλλήλους της Δήμου αυτή η ολιγόωρη διακοπή ήταν αποτέλεσμα της πτώσης δέντρου στον οικισμό Κοτσαλέικα, ανάμεσα σε Αιτωλικό και Νεοχώρι, πάνω σε καλώδια ρευματοδότησης.

Επιπλέον, ο «Ιανός» προκάλεσε θαλασοταραχές στην λιμνοθάλασσα Αιτωλικού με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες ψαριών να βγουν στην επιφάνεια. Κάτοικοι της πόλης ήταν διασκορπισμένοι στο παραλιμνοθαλάσσιο μέτωπο του Αιτωλικού και ψάρευαν τα ψάρια που ήρθαν στην επιφάνεια, με διάφορα μέσα ψαρέματος, καμάκι, αποχή, χεριά κτλπ.

Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από το πέρασμα του Ιανού στο Αιτωλικό.

Δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από την εμφάνιση των ψαριών στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας.

etoiko.gr