Διαβάζουμε στο φύλλο της Αιχμής που κυκλοφόρησε στις 17 Σεπτεμβρίου για την πραγματικά αποκαρδιωτική εικόνα στα Ρεμπάκια στο Αιτωλικό. Η πάλαι ποτέ πολυσύχναστη ακτή και αγαπητή όχι μόνο από ντόπιους, αλλά και από όλο το νομό, για τις ιαματικές της ιδιότητες και τα φρέσκα ψαρικά της λιμνοθάλασσας, παραμένει ανεκμετάλλευτη, έρηµη και εγκαταλελειµµένη.

Πρόκειται για μια παραλία με δυνατότητα να αξιοποιηθεί για τις ιαματικές της ιδιότητες, σε ένα ειδυλλιακό σημείο στους πρόποδες του Κατσά και η οποία χρειάζεται άμεσα την προσοχή της δηµοτικής αρχής.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση της εφημερίδας, ο «θαυματουργός» πηλός είναι ανάλογος με εκείνον της Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου και όσοι έκαναν λασπόλουτρα εκεί «έβρισκαν την υγειά τους» από αρκετές παθήσεις. Σήμερα ελάχιστοι παραμένουν πιστοί στο παρελθόν και εξακολουθούν να κάνουν εκεί την λασποθεραπεία τους.

Τα Ρεμπάκια, που ξεκίνησαν από ένα μικρό τσαρδάκι τη δεκαετία του ’50 και έγινε πολυσύχναστη ταβέρνα το ′90 και μετά, θεωρήθηκαν για το Αιτωλικό σταθμός στην ιστορία του και είναι από τα πιο γνωστά σημεία του Αιτωλικού για τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας.

Παλιά, οι μεγάλες γαΐτες πηγαινοέρχονταν όλη μέρα από το Αιτωλικό στα Ρεμπάκια, μεταφέροντας κόσμο για το μπάνιο τους. Καθημερινά δρομολόγια με γεμάτα λεωφορεία – κυρίως από το Αγρίνιο – κατέβαζαν πλήθος κόσμου στην περιοχή.

etoliko.gr