Το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου, η φημισμένη Παλαμαική Σχολή, με τη λαμπρή της ιστορία που ανέδειξε το Μεσολόγγι σε ηρωικό κέντρο γραμμάτων και τεχνών, ΥΠΟΦΕΡΕΙ! Η σημερινή όψη του σχολείου δεν συνάδει με την ιστορία του, αντιθέτως δυσφημίζει και υποβαθμίζει την προγενέστερη αίγλη του.

Η ακαταλληλότητα του «κτιρίου» είναι πλέον εμφανής ενώ το τελευταίο διάστημα έχει φτάσει σε σημείο επικίνδυνο για την υγεία μας: ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ!!! Δεν είμαστε μαθητές δεύτερης κατηγορίας και το φωνάζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις!

Το κτίριο -αν μπορεί κανείς να αποκαλέσει κτίριο τα 4 μεγαλύτερα της 20ετίας τολ- ό,τι προσέφεραν προσέφεραν! Από εδώ και πέρα λειτουργούν σαν υγειονομικές βόμβες και μόνο. Ας μην ξεχνάμε πέρυσι τις κατσαρίδες που έπεφταν πάνω στα κεφάλια μας και τα τρωκτικά που «βόλταραν» κάτω από τα πόδια μας, στις τσάντες μας και τα προσωπικά μας αντικείμενα.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε ακόμη την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες του σχολείου μας η οποία μας προσβάλλει σαν μαθητές και σαν προσωπικότητες! Η βρώμα, η δυσοσμία, τα χαλασμένα καζανάκια, η έλλειψη κάθε είδους υγιεινής θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Μιλάμε για αντισηπτικά στις αίθουσες, τήρηση των αποστάσεων, χρήση προστατευτικής μάσκας τη στιγμή που κάθε γωνιά τους σχολείου αποτελεί από μόνη της μια εστία μικροβίων.

Σύμφωνα με μελέτες, το προαπαιτούμενο όριο μαθητών σε μία αίθουσα προκάτ φτάνει τους 15 μαθητές, τη στιγμή που στο σχολείο μας υπάρχουν τμήματα με 22 άτομα! Για ποιους κανόνες υγιεινής  γίνεται γίνεται λόγος; Έτσι αποφεύγουμε τον συνωστισμό και τηρούμε τους κανόνες υγιεινής;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Έχουμε δικαιώματα και τα διεκδικούμε! Είμαστε δημότες αυτής της πόλης και οι γονείς μας ως φορολογούμενοι πολίτες, πληρώνουν τα τέλη και απαιτούμε μια φορά να εισακουστούμε. Πλέον η οργή μας ξεχειλίζει. Δεν παρακαλούμε ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ! Γιατί θα μας βρείτε αντιμέτωπους.

Δεν είμαστε ενάντια στους καθηγητές μας!

Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου