Το κτήριο που στεγάζονται τα δύο σχολεία 2ο Λύκειο Μεσολογγίου / Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο έχει τεθεί σε κατάληψη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 30  Σεπτεμβρίου 2020 με βασικά αιτήματα:

Επείγουσα πρόσληψη καθαρίστριας (για τις οποίες το Υπουργείο διαβεβαίωσε γονείς και μαθητές ότι θα είναι στην θέση τους πριν να αρχίσει η  σχολική χρονιά). Τουναντίον,  όμως και μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, ο Διευθυντής του σχολείου μας κατάφερε να εξασφαλίσει ΤΡΕΙΣ καθαρίστριες για 3 ώρες και όχι 6 όπως προβλέπεται από τον νόμο. Έτσι οι αίθουσες φυσικά μένουν ακαθάριστες και χωρίς απολύμανση. Μάλιστα αναγκαστικά το έργο αυτό το επιτελούν ελάχιστοι από τους καθηγητές. Καταλαβαίνεται τι γίνεται από την εναλλαγή των παιδιών στις αίθουσες.  Σε περίπτωση βροχής οι μαθητές κάνουν διάλλειμα στους εσωτερικούς διαδρόμους του σχολείου,  όπου και συνωστίζονται αφού δεν υπάρχει εξωτερικός χώρος που να καλύπτεται.

Κατάργηση του αντιπαραγωγικού νόμου 4682/2020 που καταπατά τα δικαιώματα των παιδιών.

Αυτοί λοιπόν είναι οι λόγοι κατάληψης που αφορούν και τα δύο σχολεία.

Ειπώθηκαν επίσης στις τοπικές ειδησεογραφικές  ιστοσελίδες πολλές ανακρίβειες, όπως ότι οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου πάρα το γεγονός ότι δεν θα κάνουν κατάληψη, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους , εξαιτίας της συστέγασης των δύο σχολείων. Θέλουν, δηλαδή,  να καταδείξουν ότι διαχρονικά ότι οι καταληψίες δεν

σέβονται τα δικαιώματα και ότι ,φυσικά, δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται!!! ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.

Η κατάληψη αφορά τα δικαιώματα των μαθητών και των δύο σχολείων, αφού συστεγάζονται . Η υγιεινή αφορά όλους. Τέλος,  για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο διευθυντής του Καλλιτεχνικού Σχολείου μας ρώτησε αν κάνουμε κατάληψη στο σχολείο ή στο κτήριο και δεν ζήτησε να μπει στο χώρο, που φιλοξενείται το σχολείο του.

Η οργανωτική ομάδα κατάληψης
2ου ΓΕΛ.