Εκπροσωπώντας το σχολείο μας, Γυμνάσιο/ λύκειο Ευηνοχωρίου, εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και απογοήτευση μας σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας περί μαθημάτων τις αργίες και τα Σάββατα, περικοπών των σχολικών περιπάτων κ.α.

Όσοι μαθητές, επίσης, συμμετέχουν σε καταλήψεις, αυτομάτως θα αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση με αποτέλεσμα να παίρνουν απουσίες. Οι αποφάσεις του υπουργείου παιδείας δεν συμβαδίζουν με την έννοια της δημοκρατίας, καθώς ορίζουν την επιβολή τιμωριών για την αποφυγή πράξεων οι οποίες  είναι αποτελέσματα αγνόησης των αιτημάτων μας.

Τα αιτήματά μας, σχετίζονται άμεσα με τις συνθήκες υγιεινής τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών/ του προσωπικού, και την εξασφάλιση της απαιτούμενης απολύμανσης σε όλους τους χώρους του σχολείου, λόγω της ιδιαίτερης εποχής την οποία διανύουμε.

 Ζητάμε λοιπόν:
1.  Ένα σταθερό εξεταστικό σύστημα. Ένα εξεταστικό σύστημα το οποίο δεν θα δημιουργεί ανασφάλεια και άγχος στους μαθητές για την κάθε νέα σχολική χρόνια.
2. Υποχρεωτική  χρήση μάσκας και γαντιών από το προσωπικό του κυλικείου που στεγάζεται στο σχολείο.
3. Λιγότεροι μαθητές σε οποίες τάξεις υπερβαίνουν τα 15 άτομα.
4. Διάθεση χρημάτων για επισκευή των υποδομών, αναβάθμιση του W/C.
5. Καθημερινή απολύμανση σε όλες τις τάξεις, και τις κοινόχρηστες επιφάνειες όπως πόμολα, βρύσες κ.λπ.

Ελπίζουμε τα αιτήματά μας να εισακουστούν, να υπάρξει ανταπόκριση και άμεσα αποτελέσματα. Επιδίωξή μας είναι η συνειδητοποίηση των υπαρκτών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο μας, και η κατανόηση. Η απειλητική και τιμωρητική τακτική δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Ελπίζουμε το υπουργείο παιδείας να δώσει το σωστό παράδειγμα, και να μην ωθεί τους μαθητές σε πράξεις αντιδημοκρατικές.

 Οι μαθητές του Λυκείου Ευηνοχωρίου