Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα για άλλη μια φορά ο δήμαρχος έδειξε ότι είναι εκτός πραγματικοτητας.

Ποιο συγκεκριμένα : 1) Στο θέμα του αλιευτικού καταφύγιου το οποίο κινδυνεύει να καταστραφεί με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας λόγο της άρνησης του δημάρχου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα εκσυχρονισμού του μέσα από το ΕΠΑΛ ύψους άνω το ενός εκατομμυρίου ευρώ το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου του 2020 απάντησε ότι δεν υπάρχει αλιευτικό καταφύγιο……( αν είναι δυνατόν ). 2) Στο πρόβλημα του μαζικού θανάτου των ψαριών στο Αιτωλικό και των ενεργειών που έχει προβεί σχετικά με τις αποζημιώσεις των ελεύθερων αλιέων δεν έδωσε καμιά απάντηση. 3) Σχετικά με την μαρίνα Μεσολογγίου και το ενδιαφέρον του ομίλου Κυριακούλη για το οποίο δεν υπήρξε από τον ΑΠΡΙΛΙΟ καμιά ενημέρωση στο Δ.Σ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ κατοχυρώνοντας έτσι τον τίτλο του δημάρχου που δεν απαντάει πότε και σε τίποτα.

Όσον άφορα την πλημμύρα στο Μεσολόγγι ζητήσαμε να ενημερωθεί το Δ.Σ από τον εργολάβο του έργου και τον τεχνικό της εταιρίας κατασκευής πράγμα που έγινε . Η εταιρία είπε μεσώ του εκπρόσωπου της ότι ολοκλήρωσε το έργο και το μόνο που είχε στην ευθύνη της ήταν η δεκαπεντάμηνη συντήρηση αυτού καταδεικνύοντας την απολυτή πολίτικη ευθύνη του δημάρχου γιατί ο δήμος ευθύνονταν για την λειτουργία του συστήματος ( έπρεπε να υπάρχει φυσικό πρόσωπο που θα ασχολούνταν με τα αντλιοστάσια πέραν των υφιστάμενων αυτοματισμών ). Το σύστημα σταμάτησε να δουλεύει λόγο πτώσης της τάσης και τέθηκαν εκτός λειτουργίας κάποιες αντλίες , άλλα δεν μας είπαν αν υπήρχαν εξισοροπιστές τάσης και αν λειτούργησαν ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία των αντλιών.

Επισημάναμε ότι ανεξάρτητα από την πολίτικη ευθύνη που φέρει ακέραια ο δήμαρχος υπάρχουν και πιθανά ευθύνες ποινικές της εταιρίας λόγο τεχνικών αστοχιών η παραλήψεων και οι οποίες πρέπει να αποδοθούν εφ όσον διαπιστωθούν.

Τονίσαμε ότι εκτός των αυτοματισμών για την σωστή λειτουργία του συστήματος χρειάζεται και η ανθρωπινή παρουσία διότι το ανθρωπινό χέρι είναι αναντικατάστατο. Απευθυνόμαστε προς τους κάτοικους του Μεσολογγίου ενημερώνοντας τους ότι αυτό το πλημμύρικο φαινόμενο είναι η αρχή και θα επαναληφθεί αρκετές φόρες λόγο της προχειρότητας των έργων τα οποία στις μελέτες δεν λάμβαναν υπ όψιν τους σοβαρές παραμέτρους που είχαν να κάνουν με τις υψομετρικές διάφορες του Μεσολογγίου από την θάλασσα την διατομή των αγωγών τον όγκο του νερού την απόσταση μεταφοράς του από τα αντλιοστάσια στη θάλασσα , τα κόστη των έργων για τους γνωστούς λογούς κ.τ.λ.

Συνδημότες ας αντισταθούμε , έκλεψαν την ψήφο σας ας μην τους δώσουμε το δικαίωμα να κλέψουν και την ψυχή σας.

Κοτσόργιος Δημήτριος Δημοτικός σύμβουλος Φόρουμ ενεργών πολιτών δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου