Έξι κρούσματα καταγράφηκαν χθες 6/10/2020, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ καταγράφηκε και ένα νέο κρούσμα στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Πρόκειται για εργαζόμενη του νοσοκομείου, η οποία, όμως, απέχει των καθηκόντων της και πιθανότατα κόλλησε εκτός της νοσηλευτικής μονάδας.

Εντωμεταξύ, σε σχολείο του Αγρινίου ακυρώθηκαν τα μαθήματα λόγω πιθανού κρούσματος, ενώ παραμένει κλειστό και το Δικαστικό Μέγαρο, σήμερα 7/10/2020, μετά τη γνωστοποίηση θετικού κρούσματος σε δικηγόρο που βρισκόταν την προηγούμενη μέρα στο χώρο, ο οποίος, όμως, είναι μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο agriniosite.gr ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου, κ. Νικάκης υπήρξε άμεση κινητοποίηση, ενώ θα γίνει απολύμανση στο Δικαστικό Μέγαρο και θα πραγματοποιηθούν προληπτικά τεστ σε όλους όσους ήρθαν σε επαφή με το συγκεκριμένο δικηγόρο.

Ταυτόχρονα, η γειτονική μας Αχαΐα και τα Ιωάννινα βρίσκονται σε “mini-lockdown” με χρήση μάσκας παντού και περιορισμό στη λειτουργία των καταστημάτων. Απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο κύριος Χαρδαλιάς εξήγησε ότι είμαστε «αυστηροί σε περιοχές με μικρότερες αντοχές και δυνατότητες του συστήματος Υγείας, πάντα συγκριτικά με την Αθήνα και είναι τελείως διαφορετικά τα δεδομένα στην κάθε περιοχή».

Ειδικά για τα Γιάννενα και στην Πάτρα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς πως «υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αυτή τη στιγμή υπερτοπικής από τη μία και τοπικής από την άλλη. Στα Γιάννενα είχαμε 89 από τα 101 ενεργά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, στον Δήμο Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα, τα χαρακτηριστικά στην Πάτρα ήταν τελείως διαφορετικά. Είχαμε 83 κρούσματα σε όλη την Αχαΐα, από τα οποία τα 52 ήταν στην πρωτεύουσα, δηλαδή στο Δήμο Πατρέων, και μάλιστα τα υπόλοιπα ήταν διάσπαρτα στην Αχαΐα με μεγάλο αριθμό επαφών και μετακινήσεων μεταξύ Δήμων και με αρκετά από αυτά υγειονομικού προφίλ, με ό,τι σημαίνει αυτό για την προστασία των υγειονομικών μας μονάδων».

etoliko.gr