Σεβασμιότατε,

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια από την μεταφορά του επαγγελματικού λυκείου (ΕΠΑΛ) κατοχής σε νέες εγκαταστάσεις και τα παλιά κτήρια παραμένουν σε πλήρη εγκατάλειψη. Στο χώρο υπάρχουν δύο κτήρια και ένα βοηθητικό οικοδόμημα που στεγάζονταν κάποια από τα εργαστήρια.

Η πρώτη πρόταση μας είναι αρχικά να γίνει η παραχώρηση από την σχολική επιτροπή το κτήριο του Αγίου Παντελεήμονα να επιστρέψει πίσω στην ενορία του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια να γίνει η  αξιοποίηση του αλλά και η μετατροπή του σε ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου για λατρευτικούς σκοπούς . Το σημερινό κτήριο είναι κτισμένο πάνω στα απομεινάρια του πρώτου βυζαντινού ναού ο οποίος σύμφωνα από μαρτυρίες πρέπει να κτίστηκε στα μέσα του 13ου αιώνα από την Αυγούστα Θεοδώρα σύζυγος του δεσποτάτου της ηπείρου Δούκα Μιχαήλ . Από τον πρώτο ναό σήμερα διατηρείται η βάση ,η μπροστινή πόρτα(κτισμένη σήμερα μετά την μετατροπή του κτιρίου σε σχολείο) και η κόγχη του ιερού βήματος. Το κτήριο έχει διαστάσεις 15,30 μήκος και πλάτος 9.

Η δεύτερη πρόταση, έχει να κάνει με την αξιοποίηση του δεύτερου κτηρίου του επαγγελματικού λυκείου όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν τα γραφεία των καθηγητών, ως πολιτιστικό κέντρο – μουσείο που θα φιλοξενεί διάφορα εκθέματα ,έργα τέχνης ,εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής αλλά και πολλά άλλα.

Η τρίτη πρόταση είναι  για το βοηθητικό οικοδόμημα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του παλιού διδακτηρίου εφόσον χωριστεί από το χώρο με έναν μαντρότοιχο  να γίνει κέντρο  αναψυχής με ποδοφαιράκια μπιλιάρδα πίνκ πονγκ κ.λ.π για ψυχαγωγία των νέων.

Η υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων θα έχει ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση του χώρου εκ νέου και την δημιουργία νέων προοπτικών για το κέντρο του χωριού μας που θα αποκτήσει και πάλι σημασία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω την σύντομη απάντηση σας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Κατοχής