Ανοδική πορεία εμφανίζει το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, ένας νομός που σε γενικές γραμμές έχει καλή επιδημιολογική εικόνα προς το παρόν και είναι πολύ πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές.

Στην Αιτωλοακαρνανία, από την ημέρα που ο ΕΟΔΥ δίνει καταγραφές κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα (σ.σ. αρχές Ιουλίου), τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 50. Συνολικά, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 55. Από αυτά τα 36 είναι από την 1η του Σεπτέμβρη.

Όπως ανέφερε στην «Κ», σε σχετικό ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει το patrastimes, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Μάρκος Μαραγκός, «οι αριθμοί αυτοί όντως προκαλούν ανησυχία και αποτελούν σοβαρή ένδειξη ότι ο ιός αρχίζει να απλώνεται στην επικράτεια και εκτός της Αττικής».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «είναι θέμα χρόνου, μαζί με την αλλαγή του καιρού, που μας αναγκάζει να βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους, να δούμε πολύ μεγαλύτερα νούμερα».

Πάντως, ήταν ήδη αυξημένα τα κρούσματα κορωνοϊού που κατεγράφησαν τις υπόλοιπες ημέρες του Σεπτεμβρίου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ξεπερνώντας τα 110. Τα πρωτεία κατέχει η Αχαΐα, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έφθασαν τα 73, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία κατεγράφησαν περίπου 32 κρούσματα και στην Ηλεία μόλις έξι.

Πηγή: iaitoloakarnania.gr