Σκληρή κριτική ασκούν οι Αιτωλοακαρνάνες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την επίσκεψή του στο Μεσολόγγι. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση θέτουν και μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν την περιοχή. Η ανακοίνωση των πέντε Περιφερειακών Συμβούλων αναφέρει:

Εθιμοτυπική η Επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Μεσολόγγι?

Κύριε Περιφερειάρχη,

Από τα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης και το Δελτίο τύπου της Περιφέρειας ενημερωθήκαμε προ Ημερών για την Επίσκεψή σας στο Μεσολόγγι την Παρασκευή στις 09/10/2020.

Δέκα περίπου Ημέρες μετά τα Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο Μεσολόγγι ,όπου για άλλη μια φορά η πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας παραδόθηκε στα καιρικά φαινόμενα, το δελτίο τύπου της περιφέρειας ανέφερε κατά λέξη: Ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε το Δημαρχείο της πόλης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, Κωνσταντίνο Λύρο. Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για έργα και δράσεις που αφορούν την περιοχή, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο φορέων.

ΈΝΑΝ Χρόνο μετά την ανάληψη καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής και το δελτίο Τύπου της περιφέρειας θυμίζει πρώτη συνάντηση νέο-εκλεγμένου Περιφερειάρχη που ανταλλάσσει απόψεις και σκέψεις, και μιλά για έργα και δράσεις.

Κύριε περιφερειάρχη,

Αν η επίσκεψή σας στο Μεσολόγγι είχε ‟ Ουσιαστικό Χαρακτήρα. ”

Ποιες ήταν οι δεσμεύσεις σας στην πόλη για την αρωγή της περιφέρειας στα Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει? Επισκεφθήκατε τις πληγείσες περιοχές του δήμου? Πως θα συνδράμει η περιφέρεια στην αντιμετώπιση του φαινομένου?

Σε λίγους μήνες απο Σήμερα, η Πόλη, η Περιφέρεια και όλη η Ελλάδα θα γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ποιες είναι οι Ουσιαστικές προτάσεις σας για αυτό το εμβληματικό Γεγονός και πως θα αναδειχθεί η πόλη της Ελευθερίας? θα Υπάρχουν παρεμβάσεις που θα Συμβάλλουν στην πραγματική της Ανάδειξη και ποιές είναι αυτές? Τι θα απομείνει την Επόμενη ημέρα για το Μεσολόγγι? Αρνούμαστε να Δεχθούμε ότι η Ολοκλήρωση Εγκεκριμένων Δράσεων και Έργων της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής θα συμπέσουν με τις εορτές Εξόδου, ως δήθεν Επίτευγμα των προετοιμασιών σας.

Ποιες είναι οι προτάσεις και η Συμβολή της περιφέρειας στην Οικονομική Ζωή του Δήμου? – ‘Εχετε προνοήσει για την Ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων , οι οποίες και αποτελούν την Πλειοψηφία της πόλης? Πως θα μεταβούμε στην Ψηφιακή Εποχή και την Ψηφιακή Αναβάθμιση των Επιχειρήσεων της πόλης, ένα Αίτημα που εκκρεμεί Μήνες από τον Εμπορικό Κόσμο της πόλης? – Τι θα πράξετε, στην πρόταση της Παράταξής μας, προκειμένου η Πόλη να συνδεθεί με το Δίκτυο φυσικού Αερίου, ένα έργο που θα ανακουφίσει Οικονομικά τόσο της επιχειρήσεις , όσο και τα απλά Νοικοκυριά? – – – Ποιες ενέργειες έχετε κάνει προς το αρμόδιο Υπουργείο , προκειμένου να συνδεθεί η πόλη με την Ιόνια οδό? – Ποια είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία της περιφέρειας στον τομέα της Ενέργειας? θα μπορέσει ο Δήμος στην προσπάθεια που κάνει για Εξοικονόμηση ενέργειας να Επωφεληθεί? Το έτος 2017 – 2018 περίπου 40 Εκατ. Ευρώ διατέθηκαν από την Περιφέρεια μέσω προσκλήσεων για αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων , Μονάδων Υγείας και Υποδομές. – Ποιά θα είναι η συμβολή σας στα Έργα Υποδομής του Δήμου? Τι προτείνατε στην συνάντηση σας με τον Δήμαρχο, όσον αφορά την ανάπτυξη του Λιμένα Μεσολογγίου, την Δημιουργία Βιοτεχνικού πάρκου, και τις δυνατότητες που Υπάρχουν εκμεταλλευόμενοι τις Φυσικές Πλουτοπαραγωγικές Πηγές του Δήμου? – Ποιες είναι οι Προτάσεις σας για την Επαρχία Μεσολογγίου και την καλυτέρευση της καθημερινότητας τους?

Η Ολοκλήρωση της ΟΧΕ, ενόψει της Δημοπράτησης του έργου της Τουρλίδας, αλλά και του Περιβαλλοντικού Έργου της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, ύψους 20 εκατ.ευρώ, σε συνδυασμό με τις Αστικές αναπλάσεις σε Μεσολόγγι – Αιτωλικό , παρεμβάσεις που στο Σύνολό τους, ταυτίζονται με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ΔΕΝ μπορούν να ενταχθούν στην ατζέντα σας.

Στον Πρωτογενή τομέα ποιές είναι οι Δικλείδες ασφαλείας που έχετε θέσει για την προστασία των συμφερόντων ενός αμιγώς Αγροκτηνοτροφικού Δήμου?

Πως θα Οχυρώσετε το περιβαλλοντικό Αποτύπωμα του Τόπου μας , όταν ο Φορέας Διαχείρισης Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Όρεων , χάνει την Εποπτική του λειτουργία στην περιοχή? Τι ενέργειες έχετε κάνει για την αποτροπή της κυβερνητικής Πολιτικής?

Στον τομέα της εκπαίδευσης πως θα συμβάλλετε στην ισχυροποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη?

Κύριε περιφερειάρχη ,

Καλές οι συναντήσεις και οι Φωτογραφήσεις.

Διανύουμε όμως ήδη των Δεύτερο Χρόνο Περιφερειακής αρχής και τα ‟Επικοινωνιακά τρικ” , πρέπει να Αντικαταστήσουν Πράξεις και Έργα.

 Για την Παράταξη ≤ Δικαίωμα στην Πρόοδο ≥

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

 ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

 ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 ΛΥΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 ΒΛΑΧΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

 ΣΩΖΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 ΚΑΤΣΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ