Μετά το θετικό κρούσμα στον εκπαιδευτικό της Κατοχής, παρουσιάστηκε και δεύτερο κρούσμα σε μία εκπαιδευτικό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατοχής. Χθες, Τετάρτη 14/10/2020, διενεργήθηκαν τεστ και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν και κρούσματα σε γυναίκα υγειονομικό, αλλά και σε εργαζόμενη σε κοινωνική δομή που εδρεύει στο Αγρίνιο και η οποία έχει τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα στην οικία της. Η εν λόγω Δομή ανέστειλε τη λειτουργία της μέχρι τη Δευτέρα, ενώ ελήφθησαν τα προβλεπόμενα μέτρα, έγιναν απολυμάνσεις και ιχνηλατήσεις από τον ΕΟΔΥ με το ζήτημα να απασχολεί και το Δήμο Αγρινίου. Τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στους υπόλοιπους εργαζόμενους βγήκαν αρνητικά.
Στο νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται δύο ηλικιωμένα άτομα με κορονοϊό, αλλά και ένα άτομο με ύποπτα συμπτώματα που αναμένει το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν ακόμα δυο αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, που εδρεύει στο Αγρίνιο, μετά τα δυο πρώτα κρούσματα που είχαν προκύψει σε συναδέλφους τους και είχαν τεθεί σε καραντίνα. Ο ένας εκ των δυο αναμένεται να διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Οι αστυνομικοί απείχαν των καθηκόντων τους κάτι που εκτιμάται πως συνέβαλλε στο να μην υπάρξει διασπορά. Την περασμένη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προέβη σε δεκάδες τεστ στο αστυνομικό μέγαρο τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά, ενώ έγιναν απολυμάνσεις στο κτίριο.

Ποια σχολεία και τμήματα θα παραμείνουν κλειστά

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ:

– 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ – Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα τμήματα Δ1, Ε1, ΣΤ1 & ΖΕΠ ΕΩΣ 25-10-2020
– 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ -ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α’ και Ε’ ΤΑΞΕΩΝ και ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΕΩΣ 28-10-2020

etoliko.gr