Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Μεσολογγίου ΄΄Κωστής Παλαμάς΄΄ μετά και τις έκτακτες συνεδριάσεις του στις 13 και 15/10/2020 με αφορμή τα απαράδεκτα περιστατικά που συνέβησαν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 στο 1ο Δ.Σ. Νεοχωρίου εις βάρος της εκπαιδευτικού της ΣΤ΄Τάξης του σχολείου καταγγέλει ομόφωνα το απαράδεκτο περιστατικό λεκτικής επίθεσης και ανάρμοστης συμπεριφοράς γονέα σε βάρος της συναδέλφου μας.

Θεωρούμε απαράδεκτο να ακούγονται απειλές εις βάρος συναδέλφων και να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Είναι αδιανόητο εν ώρα μαθήματος με συνοδεία της Αστυνομίας να απαιτεί γονέας ενημέρωση από τη συνάδελφο με το «έτσι θέλω». Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και παράνομη απόπειρα καταγραφής στη συνάντηση που ακολούθησε την επόμενη μέρα , της συνομιλίας γονέα και εκπαιδευτικού χωρίς έγκριση από τη συνάδελφο και το Σχολείο. Τέτοια φαινόμενα τα αντιλαμβανόμαστε ως «επίθεση απέναντι σε όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με αξιοπρέπεια και κόπο στηρίζουν τους μαθητές τους και το δημόσιο σχολείο». Τέτοια φαινόμενα δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού, υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας και δε συνάδουν με τους σκοπούς της εκπαίδευσης.

Στόχος μας είναι η αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον για την

απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το σχολείο δεν είναι χώρος αντιδικίας, όπου ο καθένας έχει τη δυνατότητα με φωνές και κάθε είδους πιέσεις να κάνει ότι θεωρεί εκείνος σωστό.

Όσοι νομίζουν ότι με εκφοβιστικές συμπεριφορές μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους θα μας βρουν απέναντι. Για τα μαθησιακά ζητήματα αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι εκπαιδευτικοί !

Ο Σύλλογός μας στέκεται δίπλα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επιτελούν το έργο τους ευσυνείδητα. Στέλνουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η σχέση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων πρέπει να είναι αρμονική και αδιατάρακτη.

Το σχολείο είναι χώρος αγωγής και μάθησης και όχι πεδίο συγκρούσεων για προσωπικούς, πολιτικούς, ιδεολογικούς ή άλλους λόγους που επιλέγει ο καθένας.

Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους απειλή, καμιά απειλή της προσωπικότητάς μας και πολύ περισσότερο καμία σωματική και λεκτική βία και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια!

Είμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στη συνάδελφο για οτιδήποτε προκύψει και τη στηρίζουμε συνδικαλιστικά και νομικά για όσο διάστημα χρειαστεί.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ευθυμίου Δημήτρης

Ο Γεν.Γραμματέας Κυριακίδης Γεώργιος