Επίσκεψη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποίησε τη Παρασκευή 16/10/2020 ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και τομεάρχης Αθλητισμού ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Μ., Παπαδημητρόπουλος Διονύσιος επεσήμανε προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι της περιοχής και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 που έχει επηρεάσει σημαντικά τον τομέα του επαγγέλματος τόσο σε θέσεις εργασίας που σε όλους τους κλάδους έχουν μειωθεί όσο και στα οικονομικά έσοδα που αποτελούν βασικό πυλώνα για να διατηρηθούν και να συντηρηθούν οικογένειες και καταστήματα.

Στη συνέχεια, οι Πρόεδροι των Σωματείων κ.κ. Γκεζέπης Αντώνιος από το Σωματείο Χειριστών Βοηθών μηχανημάτων έργου, Καπνίσης Αθανάσιος από το Σωματείο Οικοδόμων και Αντωνόπουλος Σπυρίδων από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων παρουσίασαν λεπτομερώς τις επιπτώσεις του κλάδους τους αντίστοιχα. Επίσης, συζητήθηκε το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά (Συμβάσεις, υπερωρίες, τηλεργασία) όπου έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τον κ. Μωραΐτη ο οποίος επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα της αντεργατικής πολιτικής της έχουν αρχίσει -ήδη πριν την πανδημία- να αποδίδουν καρπούς ενώ η πανδημία ήταν η ευκαιρία να νομοθετήσει, με τις ΠΝΠ, την αρρύθμιστη τηλεργασία, την επιδότηση της ανεργίας, την απελευθέρωση του δόγματος ‘μισή δουλειά- μισός μισθός’, αλλά και την αμφισβήτηση ακόμη και της ίδια της έννοιας της μισθωτής εργασίας, το να παρέχει δηλαδή κάποιος την εργασία του έναντι μισθού. Η θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών πρόκειται να γενικευτεί με το νομοσχέδιο- οδοστρωτήρα που είναι στα σκαριά».

Επίσης, έγινε ενημέρωση σχετικά με τον ΟΑΕΔ και την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για μείωση 3% των ασφαλιστικών εισφορών από τα έσοδα του ΟΑΕΔ καθώς και για τις αλλαγές στα Προγράμματα Κατάρτισης Εργαζομένων – ΛΑΕΚ.

Ο Βουλευτής συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση και άκουσε όσα ειπώθηκαν από τα μέλη της Διοίκησης και τόνισε ότι θα πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για να μη βυθιστεί η χώρα σε έναν εργασιακό μεσαίωνα και σε μία βαθιά, χωρίς επιστροφή, ύφεση.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Μ.