Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ, Κύριε Πρύτανη, Κύριοι Πρόεδροι των Τμημάτων, Κύριοι Βουλευτές νομών Αχαΐας & Αιτωλοακαρνανίας, Κύριε  Πρόεδρε Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας.

Μετά τη συγχώνευση τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, δημιουργήθηκαν πολλά σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι, καταργήθηκε, ενώ υπάρχουν ίδια τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα τα οποία ενισχύθηκαν.

Το τμήμα αυτό ανήκει στη μεταβατική περίοδο με την οποία λήξη του θα απορροφηθεί από το τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο μεταβατικό αυτό στάδιο έχουν δημιουργηθεί δύο σοβαρά προβλήματα: έλλειψη διοικητικού προσωπικού και έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Οι συνέπειες ολέθριες με την δυσκολία των φοιτητών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την ολοκλήρωση του εξαμήνου. Με το υπ΄ αρίθμ. 20/08-10-2020 απόσπασμα πρακτικού γενικής συνέλευσης τμήματος σχετικά με τα εξής μαθήματα:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1(Θ) ΕΞΑΜΗΝΟ Γ

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ(Θ)

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ (Ε)

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ 1(ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ) (Θ)

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 2(Θ)

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 2(Ε)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (Θ)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (Ε)

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (Θ)

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (Ε)

Ζητούμε άμεση λύση του προβλήματος ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν για πρώτη φορά τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου  να μπορούν να πάρουν να μαθήματα αυτά έτσι ώστε να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις τον Ιανουάριο (εναλλακτικοί τρόποι για δήλωση μαθημάτων, εργασίες κ.λ.π.).

Ζητούμε να δοθεί έγκριση χρηματοδότησης για πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με αξιοπρέπεια.

Ζητούμε την επαναφορά του (πρώην) Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ως αυτόνομου πριν την απορρόφηση από το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών όπως υπάρχουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Φοιτητές Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι