Την Πέμπτη παίχτηκε άλλη μια πράξη ενός γνώριμου μας  έργου στην επιτροπή του άρθρου 152 του ν. 3463/06 που έχει εξελιχθεί ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ»  για τις επιθυμίες των αιρετών, αδιαφορώντας τελικά για το ορθό και δίκαιο. Όλα αυτά δυστυχώς με την ανοχή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αιρετών και των δικηγόρων. Για άλλη μια φορά «πέρασε» από την επιτροπή έωλη «ένσταση» του Δήμου που αφορούσε την ακύρωση δικαίωσης συναδέλφου, από την Αποκεντρωμένη, για παράτυπη μετακίνηση και υποβιβασμό της.  

Η μόνη που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ουσιαστικά επιβεβαίωσε το δίκαιο και ορθό της περίπτωσης της συναδέλφου (είχε προηγηθεί ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης) ήταν η Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των Αιρετών επικαλέστηκε την εμπειρία του και τις επιθυμίες του ως αιρετώς (άκουσον – άκουσον) και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δικηγόρων υιοθέτησε απριόρι όλα τα επιχειρήματα του Δήμου, τα οποία μάλιστα είχε καταθέσει δικηγόρος εκ Πατρών (τυχαίο άραγε;) – φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά, το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλάκις στο παρελθόν και το έχουμε στηλιτεύει επίσης πολλάκις. 

 Έχοντας κουραστεί να παλεύουμε με ένα σαθρό κατεστημένο, θέλουμε να φωνάξουμε και να καταγγείλουμε όλους εκείνους που αμετανόητα χωρίς να διδάσκονται από το παρελθόν, επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη με τους προκατόχους τους. Προκατόχους που ξόρκιζαν όπως και τις συγκεκριμένες τακτικές και πρακτικές τους, αλλά τελικά αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται – επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα ή τραγωδία. Δεν μπορεί με τους ίδιους πρωταγωνιστές, τις ίδιες πρακτικές και τις ίδιες μεθόδους να προσπαθούμε να αλλάξουμε και να πάμε μπροστά. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, εντός και εκτός δήμου, ότι επιτέλους πρέπει να αφήσουν τους εργαζόμενους να κάνουν την δουλεία τους, απρόσκοπτα και αξιοκρατικά. 

Δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές απλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Φτάνει ποια. 

Μετά τιμής 

Το Διοικητικό Συμβούλιο