Σε απάντηση των αιτιάσεων του Προέδρου των Λαϊκών Αγορών Αιτωλ/νίας κ. Αντώνη Μπαρμπετάκη, στο άρθρο της εφημερίδας σας (8-10-2020), με την ιδιότητα του δασκάλου που υπηρετεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού, εκφράζοντας καθαρά προσωπικές μου θέσεις, σας γνωρίζω ότι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ πως η λαϊκή δεν προκαλεί προβλήματα. Ίσα ίσα το αντίθετο. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ότι έχει απομακρυνθεί από το σχολείο 50μ. Ίσα ίσα που ο πάγκος του κ. Προέδρου απέχει 10-15 μ από την είσοδο του σχολείου. Το πρόβλημα της λαϊκής στο Αιτωλικό κ. Μπαρμπετάκη δεν είναι σημερινό, κοντεύει 20ετια.Τα γεγονότα που παραθέτω είναι για όλη αυτή την περίοδο.

«Όχληση» κ. Πρόεδρε είναι οι φωνές των εμπόρων που δεν επιτρέπουν να γίνει μάθημα κάθε Παρασκευή. «Όχληση» κ. Πρόεδρε είναι η ούρηση και η αφόδευση στον χώρο πίσω από το κτίριο των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ Αιτωλικού, στο Θεατράκι, σε δημόσια θέα (ακόμα κι από τα παράθυρα του σχολείου). «Όχληση» κ. Πρόεδρε είναι να αφήνει το λεωφορείο 500μ. μακριά από το σχολείο μαθητές γιατί δεν μπορούσε να περάσει από τους πάγκους (Δεν ξέρω τι θα κάνατε αν ήταν τα παιδιά σας). «Όχληση» κ .Πρόεδρε είναι να μην μπορεί να μπει ασθενοφόρο στο σχολείο ή πυροσβεστικό όχημα να πάρει νερό από των κρουνό που είναι έξω από το σχολείο. «Όχληση» κ. Πρόεδρε είναι να μην μπορούν να φτάσουν στο Μουσείο Χαρακτικής «ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ» οι επισκέπτες του. «Όχληση» κ .Πρόεδρε είναι τα κορναρίσματα κι οι φωνές λόγω του συνωστισμού των αυτοκίνητων μπροστά στην πόρτα του σχολείου.

κ. Πρόεδρε δεν αντιδρούν 3-4 άτομα όπως λέτε, αλλά το σύνολο των 150 οικογενειών των μαθητών -περίπου στα 1.000 άτομα- και το σύνολο των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στο σχολείο τη τελευταία 20ετία. ΚΑΝΕΝΑΣ κ. Πρόεδρε δεν λέει να μην γίνεται λαϊκή στο Αιτωλικό, το αντίθετο, κι όπως πολύ καλά γνωρίζετε γονείς, εκπαιδευτικοί κλπ., στηρίζουν με τις αγορές τους την λαϊκή αγορά. Όμως πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να δοθεί λύση στο πρόβλημα, γιατί υπάρχει, αν το θέλετε.

Κώστας Καστανάς
Δάσκαλος 2ου ΔΣ Αιτωλικού