νοσοκομείο Μεσολογγιού

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια μεταφοράς θετικών Covid -19 περιστατικών από τα Γιάννενα στην Μεσολογγίου με προφορική εντολή από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε ότι η Ν.Μ.-Μεσολογγίου δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δε διαθέτει καν καθημερινή κάλυψη αναισθησιολόγου (2 αναισθησιολόγοι που δεν καλύπτουν όλο τον μήνα),δεν διαθέτει δυνατότητα αξονικής τομογραφίας (υπάρχει αξονικός που περιμένουμε πιστοποίηση αλλά δεν υπάρχει ακτινολόγος που να γνωματεύει αξονικές), δε διαθέτει ΜΕΘ, δε διαθέτει πνευμονολόγο, δε διαθέτει λοιμωξιολόγο.

Με βάση όλα τα παραπάνω αντίκειται στην κοινή λογική και στην ορθή ιατρική πρακτική η νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ν.Μ.-Μεσολογγίου. Ενέχει κινδύνους για τους ασθενείς και καθιστά τους θεράποντες  ιατρούς ακάλυπτους σε ενδεχόμενη αναζήτηση νομικών ευθυνών.

Δεν ανήκουμε ούτε στην κατηγορία των φυγόπονων, ούτε στην κατηγορία αυτών που αρνούνται την ευθύνη. Και αυτό αποδεικνύεται από το έργο της κλινικής μας  όλη την προηγούμενη περίοδο, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Απαιτούμε όμως το ελάχιστο των προϋποθέσεων για κάθε έργο που αναλαμβάνουμε και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν υπάρχει.

Σε περίπτωση επιμονής σε αυτή την επιλογή ζητάμε :

1)Έγγραφη και όχι προφορική εντολή για την νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

2) Γραπτή εντολή (εντέλλεσθε) από την διοίκηση της Ν.Μ.-Μεσολογγίου για την νοσηλεία επιβεβαιωμένων περιστατικών

Με τιμή,

Καρατζογιάννης Δημήτρης, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής

Βογιατζή Κατερίνα, Διευθύντρια ΕΣΥ

Παπαποστόλου Αποστόλης, Επιμελητής Α

Παπαζαχαρίας Ευάγγελος, Επιμελητής Β

Γκάτσης Ηλίας, Επικ. Επιμελητής Β