Αγαπητοί συμπολίτες,

Με αγανάκτηση παρακολουθώ τα τεκταινόμενα περί του παλαιού Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Μετά τον χαρακτηρισμό μου, την εποχή της Δημαρχίας μου, σαν «υπόθεση Βατοπεδίου», για το παλαιό Νοσοκομείο και αφού διήλθαμε δύο Δημαρχίες, φτάσαμε στην εποχή Λύρου.

Κύριε Δήμαρχε 1) πρέπει να γνωρίζετε το νομικό καθεστώς του Νοσοκομείου, 2) πρέπει να γνωρίζετε τον σκοπό του κληροδότη, 3) πρέπει να γνωρίζετε ότι όποια παρέμβαση γίνει στο παλαιό Νοσοκομείο πρέπει να συνάδει με τον σκοπό της διαθήκης (συνεδριακό κέντρο, κέντρο βλαστοκυττάρων, κέντρο αποκατάστασης) 4) πρέπει να γνωρίζετε, και αν δεν γνωρίζετε σας το επισημαίνω, με τον κ Μαρκαντώνη – διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής – επισκεφθήκαμε τον Πρωθυπουργό κ Σημίτη για το θέμα του παλαιού Νοσοκομείου με πρόταση αυτό να γίνει Κέντρο Αποκατάστασης. Δυστυχώς οι ενεργοί πολίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσπαθώντας να ακυρώσουν την όλη παρέμβασή μου.

Εάν σας διέπει περιέργεια σαν Δήμαρχος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου υπάρχει εμπεριστατωμένος φάκελος για το παλαιό Νοσοκομείο.

Πάντα στην διάθεσή σας, αν και αγνοείτε την γνώμη μου ως ιατρού και πρώην Δημάρχου, στα θέματα που αφορούν την Υγεία, αλλά και τα Δημοτικά ζητήματα, έχοντας όπως φαίνεται κακούς συμβουλάτορες και αποτυχημένους επαγγελματίες – αρθρογράφους με χαρακτήριζαν «Βατοπέδι».

Ιωάννης Αναγνωστόπουλος
Γενικός Ιατρός
Επιστημονικά Υπεύθυνος – ΠΕΔΥ – Κέντρο Υγείας Αιτωλικού