Σήμερα στις 22-10-2020 μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου της Παλαμαϊκής Σχολής το οποίο έγινε δεκτό από τον κ. Δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν :

1) Η δημοτική αρχή εκπροσωπούμενη από τον Δήμαρχο κύριο Κωνσταντίνο Λύρο, τον Αντιδήμαρχο κύριο Σπύρο Βασιλείου και υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

2) Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου της Παλαμαϊκής Σχολής.

3) Αντιπροσωπεία των διδασκόντων αποτελούμενη από τον Διευθυντή της Παλαμαϊκής Σχολής κύριο Ασημάκη Γιώτη και τον Καθηγητή Πληροφορικής κύριο Ιωάννη Αιβάζογλου.

4) Το σύνολο του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών της Παλαμαϊκής Σχολής.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά από το Διευθυντή του Σχολείου και το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, κατά την παραμονή τους στη σχολική μονάδα, που σχετίζονται με την κατάσταση που επικρατεί στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου υπάρχει έλλειψη θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και τις συνθήκες υγιεινής στο προαύλιο του σχολείου, οι οποίες είναι απαράδεκτες εξαιτίας της συγκέντρωσης στάσιμων νερών, που προκαλούνται από τις βροχές ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο κτιριακό πρόβλημα, καθώς οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε αίθουσες «προκάτ», με συνθήκες υγιεινής και διδασκαλίες απάνθρωπες. Επίσης τονίστηκε, ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση στην αποκατάσταση του κτιρίου της Παλαμαϊκής Σχολής, το οποίο για μία εικοσαετία έχει αφεθεί εγκαταλελειμμένο να καταρρέει, παρά τα γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα εμβληματικά σημεία αυτής της πόλης, και χαρακτηριστικό δείγμα της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής της αναφοράς.

Ακολούθως ετέθη και το θέμα πως αν δεν είναι εφικτή η επισκευή του παλαιού κτιρίου να βρεθεί επειγόντως άλλος χώρος εντός της σχολικής μονάδας ώστε να γίνει εκεί ένα καινούργιο εκπαιδευτικό συγκρότημα και οι μαθητές να έχουν ένα κατάλληλο εκπαιδευτικό χώρο προκειμένου να αναπτύξουν την προσωπικότητας τους σε αυτό. Σε αυτό το μείζων θέμα συμφώνησαν τόσο οι μαθητές , ο σύλλογος διδασκόντων όσο και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ως πάγιο αίτημα και αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών.

Ο κύριος Δήμαρχος ταυτίστηκε με τις ανωτέρω επισημάνσεις και ανέλαβε τη δέσμευση την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η παρέμβαση στον προαύλιο χώρο του σχολείου, χρησιμοποιώντας πόρους από το πρόγραμμα «Φιλόδημος, καθώς επίσης και να προβεί άμεσα στην έρευνα αγοράς σχετικά με τον αποδοτικότερο και πιο συμφέροντα οικονομικά τύπο θέρμανσης, ο οποίος είναι αναγκαίος για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου. Όσον αφορά δε το ως άνω θέμα η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κυρία Μέμη Γούργαρη δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην επίλυση του προβλήματος της θέρμανσης.

Τέλος ο κύριος Δήμαρχος συγκρότησε επιτροπή στη οποία αποφασίστηκε η συμμετοχή καθηγητών, γονέων και μαθητών προκειμένου να παρακολουθεί και να συμμετέχει στις συναντήσεις σχετικά με τις μελέτες που απαιτούνται για την διάσωση του ιστορικού κτιρίου του σχολείου. Η σύσκεψη κινήθηκε σε θετική κατεύθυνση όσον αφορά τις διαπιστώσεις οι οποίες υπήρξαν κοινές. Αναμένουμε βέβαια και τα πρώτα αποτελέσματα από τις δεσμεύσεις του Δήμαρχου. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε ότι γονείς, καθηγητές και μαθητές δεν θα είμαστε απλοί παρατηρητές σε κεκτημένα δικαιώματα αλλά θα συμμετέχουμε ενεργά με όλα τα νόμιμα μέσα και διαδικασίες ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα ανωτέρω προβλήματα. Αν όμως αυτές δεν υπάρξουν τότε όλοι μαζί θα αναγκαστούμε να τις διεκδικήσουμε δυναμικότερα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΛΑΜΑΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΛΑΜΑΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΠΑΛΑΜΑΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ