νοσοκομείο Μεσολογγιού

Ογδόντα ένα δείγματα για έλεγχο covid πάρθηκαν το τελευταίο διήμερο από το νοσοκομείο Μεσολογγίου και συγκεκριμένα από ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, από ασθενείς που επρόκειτο να χειρουργηθούν, και από άλλους που είχαν κάποια ύποπτα συμπτώματα ή αποτελούσαν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Τα 29 από αυτά πάρθηκαν από τους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους του ΨΥΧΑΡΓΩΣ που όλα ήταν αρνητικά. Η ανησυχία ήταν μεγάλη, καθώς αν βρισκόταν έστω και ένα θετικό κρούσμα, τα πράγματα θα ήταν πολύ σοβαρά σε μια δομή που φιλοξενεί πολλούς ανθρώπους με ψυχικά νοσήματα που δεν μπορούν να προστατεύσουν απόλυτα τον εαυτό τους. Πάντως λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας και πλέον οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να βγαίνουν έξω όπως παλιότερα, αλλά ακολουθούν τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Τα δύο από τα υπόλοιπα δείγματα βγήκαν θετικά, με τον έναν ασθενή να είναι σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του Ρίου. Τα τεστ έγιναν μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Μεσολογγίου, ο οποίος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

aixmi-news.gr