Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο στο Μεσολόγγι, με την παράταξη “Δήμος για τα Παιδιά μας” να βρίσκει τελικά τον… δρόμο της τεχνολογίας με έναν υπολογιστή και περίπου 10 άτομα σε μια αίθουσα εκ των οποίων αρκετοί χωρίς μάσκες!

Με αρκετά ευτράπελα ολοκληρώθηκε η πρώτη τηλεδιάσκεψη – μετά από 8 μήνες εφαρμογής σε άλλους Δήμους της χώρας – η οποία κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και, παρά τα μικρά τεχνικά προβλήματα, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αλλά και όσων τέθηκαν προ ημερησίας.

Στην συνεδρίαση πάρθηκαν αποφάσεις για πολύ σημαντικά θέματα όπως η προώθηση της Ενεργειακής Κοινότητας (έργο τεράστιας σημασίας για όλο τον Δήμο), η στήριξη του Πανεπιστημίου, η αύξηση της θέσης του Δήμου στην Αιτωλική Αναπτυξιακή, η αναγνώριση της προσφοράς της οικογένειας Τριανταφύλλου στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου κ.λπ.

Εκτός… δικτύου η παράταξη Καραπάνου!

Σε ένα άλλο… δίκτυο συνεχίζει να εκπέμπει η παράταξη του πρώην Δημάρχου Νίκου Καραπάνου, η οποία έως τώρα δήλωνε αδυναμία να συνδεθεί σε τηλεδιάσκεψη, τελικά στη χθεσινή συνεδρίαση η δημοτική ομάδα (πλην των Δαουτίδη και Μπιλάλη) μετέβη στο Δημαρχείο για να συνδεθούν στη τηλεδιάσκεψη. Περίπου 10 άτομα δηλαδή βρέθηκαν μέσα σε μια αίθουσα, εκ των οποίων αρκετοί χωρίς μάσκες, παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

Πηγή: iaitoloakarnania.gr