Έργα βελτίωσης της πρόσβασης σε πέντε Ιερές Μονές κι έναν προσκυνηματικό χώρο της Αιτωλοακαρνανίας πρόκειται να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Έργων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 1,2 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τις εργασίες βελτίωσης των οδών πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς, την Ιερά Μονή της Παναγίας της Λυκουρίσσης στην Σκουτερά Αγρινίου, αλλά και προς το Ιερό Μετόχιο Αγίου Χαραλάμπους Νεοχωρίου στον Δήμο Μεσολογγίου.

Με 1,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται οι εργασίες προς την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου. Παράλληλα, στον Δήμο Θέρμου θα βελτιωθούν οι προσβάσεις προς την Ιερά Μονή Μυρτιάς Τριχωνίδας, που αποτελεί ιστορικό και καλλιτεχνικό κέντρο της περιοχής, αλλά και προς την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Αναλήψεως, που είναι απ’ τα αρχαιότερα μοναστήρια στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης πραγματοποίησε την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου διαδοχικές επισκέψεις στην Ιερά Μονή Μυρτιάς Τριχωνίδας και στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς, όπου, παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, υπέγραψε αντίστοιχες προγραμματικές συμβάσεις με τους Δημάρχους Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα.

Η δήλωση Παπαναστασίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη σημασία των παρεμβάσεων που αφορούν στον Δήμο Αγρινίου: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί αναδεικνύονται μοναστήρια τα οποία επισκέπτομαι από μικρό παιδί. Με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη και τη συμβολή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, προβάλλονται και βελτιώνονται οι θησαυροί της πίστης μας. Όλα αυτά τα ξεχωριστά προσκυνήματα, σύμβολα της Ορθοδοξίας, με την τεράστια ιστορική αξία».

agriniovoice.gr