Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε σήμερα 19/11/2020 ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη. Κύριο θέμα της επικοινωνίας τους ήταν το μείζον ζήτημα της παροχής χρηματικής ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού στους παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς, ένα ζήτημα που αφορά μεγάλο αριθμό παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και πολλών άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Ο κ.Βορίδης ενημέρωσε τον κύριο Καραγκούνη ότι η παραπάνω ενίσχυση δεν συμπεριλήφθηκε στο πακέτο μέτρων που ζήτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δεν μπορεί να συμπεριληφθεί εμβόλιμα. Ο κύριος Καραγκούνης επισήμανε τις οικονομικές απώλειες που έχουν υποστεί οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς και ζήτησε από τον Υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα καταβολής της ενίσχυσης σε δεύτερο χρόνο.

Ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε τον κ. Καραγκούνη ότι το ζήτημα θα εξεταστεί πολύ σοβαρά από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και θα γίνει προσπάθεια να συμπεριληφθεί στις ενισχύσεις που θα ζητηθούν από το υπουργείο τον επόμενο μήνα. Ο κύριος Καραγκούνης ευχαρίστησε εκ των προτέρων τον Υπουργό για τις ενέργειές του και τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνουν εκτός ενισχύσεων οι παραγωγοί της βρώσιμης ελιάς, καθώς και αυτοί έχουν υποστεί σημαντική απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών και της χαμηλής ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία.

Εκ του Γραφείου Τύπου του βουλευτή Αιτωλ/νίας

Κωνσταντίνου Καραγκούνη